Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

PROIECTUL LUI MAZĂRE, PRELUAT DE DRAGNEA VIA DĂNCILĂCartier de tip "Henri Coandă", la Alexandria

M.G.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare /

O finanţare de 3.937.000 lei pentru o investiţie în municipiul Alexandria, judeţul Teleorman a fost aprobată, în şedinţa de Guvern de ieri. Este vorba despre cons­truirea a 65 de locuinţe modulare temporare pentru persoanele care locuiesc în condiţii improprii în localitatea respectivă.

Proiectul este asemănător, nu identic, cu cel pe care fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, l-a făcut în oraşul de la malul mării, sub denumirea de cartierul "Henri Coandă". Pentru acest proiect. Mazăre s-a ales cu un proces penal, fiind acuzat că ar fi beneficiat de o şpagă de 175.000 de euro.

În nota de fundamentare a hotărârii de guvern aprobată ieri, se spune că 10% din populaţia municipiului Alexandria trăieşte în cartiere de locuinţe declarate în statisticile naţionale şi europene ca zone marginalizate. Conform notei, locuinţele modulare se vor adresa persoanelor din două blocuri cons­truite în anul 1967, imobile care se află într-o stare improprie pentru a fi locuite. În document se spune că în cele două blocuri cu 102 unităţi locative îşi au domiciliul persoane cu handicap, persoane vârstnice sau persoane de etnie romă fără loc de muncă. Blocurile sunt catalogate ca având un risc foarte ridicat de prăbuşire în caz de cutremur şi de aceea ar trebui reabilitate.

După consolidare şi reabilitare, persoanele respective se vor muta înapoi în cele două blocuri, iar locuinţele modulare vor fi păstrate pentru a fi folosite în alte situaţii de urgenţă.

Se pare că, până acum, persoanele care au ocupat funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman (printre care se numără şi Liviu Drag­nea) şi cele care au ocupat funcţia de primar al municipiului Alexandria nu au găsit sursele de finanţare necesare pentru realizarea unui astfel de proiect.

Acum le-au găsit! Dar nu la Minis­terul Dezvoltării, unde vremelnic a fost şef tot Liviu Dragnea, ci direct din fondul de rezervă al Executivului, pentru că judeţul Teleorman a devenit o prioritate naţională în guvernarea PSD-ALDE.

Proiectul va duce la realizarea a 35 de containere tip apartament cu o suprafaţă construită de 30 mp pentru fiecare unitate locativă şi la 30 de garsoniere, cu o suprafaţă construită de 15 mp.

Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este de 4.032.495,00 lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS