Dezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţiiDezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţii

Proprietarul Dafora, Gheorghe Călburean, revine în funcţia de director general al companiei

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Proprietarul Dafora, Gheorghe Călburean, revine în funcţia de director general al companiei

Omul de afaceri Gheorghe Călburean, acţionarul majoritar al Dafora Mediaş (DAFR), revine de la 1 februarie în funcţia de director general al companiei de foraj petrolier şi construcţii, după ce poziţia a fost ocupată timp de 11 luni către Dan Popovici, fost director.

Popovici va prelua funcţia de director general adjunct operaţiuni, potrivit deciziilor Consiliului de Administraţie transmise vineri Bursei.

În luna martie a anului trecut, Călburean a renunţat la funcţia de director general, pentru a se dedica zonei de "concepţie a strategiei de urmat de către companie".

De profesie inginer de foraj, Popovici lucrează la Dafora de la începutul anului 2012, iar anterior funcţiei de director general a fost membru al echipei manageriale, în poziţia de director HSEQ (Sănătate, Siguranţă, Securitate, Mediu şi Calitate).

Călburean deţine direct aproape 50% din acţiunile Dafora. În acţionariatul companiei se mai regăseşte firma Foraj Sonde Craiova, controlată de oamenii de afaceri Marius şi Emil Cristescu. Firma deţine 13,81% din titlurile Dafora.

Compania a înregistrat în primele nouă luni ale anului trecut venituri totale de 171,2 milioane lei (38,8 milioane euro), în creştere cu aproape 20%, iar pierderile au scăzut cu 22%, la 9,3 milioane lei (2,1 milioane euro).

Acţiunile Dafora au încheiat şedinţa bursieră de vineri în scădere cu 2,45%, la preţul de 0,0319 lei. La această cotaţie, capitalizarea bursieră a companiei este de 32,77 milioane lei (7,28 milioane euro).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility ForumConferinţa CCIB 'Excelena în afaceri. Modelul EFQM – soluţie pentru creşterea competitivităţii'
Cabinet de avocatTMPS