PROPUNERE A MINISTERULUI TURISMULUI:TVA de 5% pentru cazare şi restaurant, din decembrie

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Turism /

TVA de 5% pentru cazare şi restaurant, din decembrie

Ministerul Turismului a stabilit, în concordanţă cu planul de acţiune al Guvernului pentru perioada septembrie-decembrie 2018, mai multe măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii sectorului de turism din ţara noastră, potrivit unui comunicat de presă transmis redacţiei.

Reducerea TVA la 5% pentru cazare şi restaurant şi eliminarea redevenţelor pentru apa termală şi minerală în sectorul balnear sunt câteva dintre măsurile propuse de minister.

Ministerul Turismului a transmis: "Printre aceste măsuri se numără aplicarea cotei de TVA de 5% pentru domenii precum: cazarea în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcţie similară, inclusiv închirierea terenurilor amenajate pentru camping, serviciile de restaurant şi de catering, cu excepţia băuturilor alcoolice, altele decât berea, activităţile sportive, recreative şi distractive".

Potrivit reprezentanţilor din minis-ter, turismul va avea cea mai mică cotă a TVA dintre toate sectoarele economice.

Totodată, oficialii ministerului de resort mai informează: "O altă măsură care vine în întâmpinarea stimulării turismului din România, dar şi cu efecte asupra sănătăţii populaţiei va fi deblocarea turismul balnear prin redevenţe ZERO pentru apa geotermală şi apa minerală naturală utilizată pentru consumul populaţiei la buvetele publice".

În plus, autorităţile locale şi societăţile comerciale vor putea accesa bani din fondul de investiţii, banii destinaţi special dezvoltării şi modernizării staţiunilor balneare, potrivit Ministerului Turismului

Estimarea Guvernului pentru dezvoltarea turismului balnear prevede investiţii de minimum 1 miliard de euro prin proiecte în următorii 10 ani.

"Sectorul turistic balnear avea nevoie urgent de aceste măsuri în contextul în care o treime dintre izvoarele termale şi minerale ale Europei sunt în ţara noastră", mai precizează autorităţile.

Ministerul Turismului va definitiva Legea Turismului, actul normativ prin care vor fi stabilite liniile directoare de funcţionare a serviciilor în domeniul turismului, o lege care va avea ca principal scop promovarea României ca destinaţie turistică şi creşterea numărului de turişti autohtoni şi străini, conform sursei citate.

Un prim pas în acest sens a fost făcut prin memorandumul de descentralizare în sectorul de turism, care a fost deja adoptat de guvern, astfel autorităţile locale urmează să preia o parte din atribuţiile ministerului, potrivit oficialilor din minister.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS