Protestele de la termocentrala Mintia continuă

M.D
Miscellanea #Energie /

Termocentrala Mintia (Sursa foto: Facebook)

Termocentrala Mintia (Sursa foto: Facebook)

Energeticienii de la termocentrala Mintia continuă, în această dimineaţă, protestul declanşat în urmă cu o zi, în curtea societăţii fiind prezenţi circa o sută de angajaţi care solicită sprijin din partea statului pentru acest producător de energie electrică, relatează Agerpress.

Potrivit liderului Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc, la sediul termocentralei este aşteptat să sosească, astăzi, ministrul Energiei, Anton Anton, pentru a discuta cu sindicatele şi protestatarii.

Preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara a declarat că : "Îl aşteptăm pe domnul ministru al Energiei pentru a-i prezenta problemele cu care se confruntă termocentrala Mintia. În cursul nopţii, peste 30 de angajaţi din schimburile unu şi doi au rămas în sala de comandă pentru a continua protestul început marţi de colegii lor. Oamenii acuză o stare de oboseală, dar, pe ansamblu, nu sunt probleme de sănătate. Acum, în curtea întreprinderii sunt o sută de oameni care au venit să se alăture protestului",

Protestatarii acuză lipsa unui ajutor din partea statului în vederea salvării termocentralei, dar şi faptul că administraţia Complexului Energetic Hunedoara (CEH) a achitat către bugetul de asigurări sociale doar o parte din contribuţiile sociale ale angajaţilor, aferente ultimului salariu.

În ceea ce priveşte plata contribuţiilor sociale, preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara a menţionat că administraţia CEH a reuşit să achite la bugetul de pensii doar jumătate din cele 17 milioane de lei aferente salariilor pentru luna trecută.

Pe de altă parte, sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi de faptul că Ministerul Energiei nu ar fi ţinut cont de modificările propuse de Sindicatul Solidaritatea Hunedoara la legislaţia de mediu, prin care se solicita ca şi cazanele termice cu o putere mai mică de 550 de megawaţi să fie cuprinse într-o derogare de la normele de mediu în vigoare.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită