PUNÂND ACCENT PE DREPTURILE INTELECTUALESUA şi China reiau, astăzi, negocierile comerciale

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional /

SUA şi China reiau, astăzi, negocierile comerciale

Cele două părţi încearcă să ajungă la un acord înainte de termenul limită de 1 martie, când, în caz contrar, vor fi majorate tarifele pentru bunuri chinezeşti în valoare de 200 de miliarde de dolari de la 10% la 25% 

Statele Unite ale Americii (SUA) şi China urmează să reia, astăzi, negocierile comerciale, fiind programat să discute reformele solicitate de partea americană referitoare la modul în care sunt tratate drepturile de proprietate intelectuală ale companiilor, pentru a încheia un acord care ar împiedica o nouă majorare a tarifelor aplicate importurilor de produse chinezeşti, transmite Reuters, conform news.ro.

Ultima rundă de discuţii s-a încheiat vineri, la Washington, fără un acord, iar negociatorul şef al SUA a spus că mai sunt multe aspecte de negociat. Un oficial al Casei Albe a declarat, vineri, că pregătirile sunt în curs şi că discuţiile vor continua pentru a presa China să facă reforme structurale.

Discuţiile vor fi reluate astăzi la un nivel mai scăzut, fiind coordonate de adjunctul Reprezentantului pentru Comerţ al SUA, Jeffrey Gerrish.

Negocieri la nivel înalt vor avea loc joi şi vineri, când vor fi conduse, pentru partea americană, de Reprezentantul pentru Comerţ Robert Lighthizer şi secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin.

Lighthizer, numit de preşedintele Donald Trump pentru a coordona negocierile din timpul armistiţiuluide 90 de zile în războiul comercial cu Beijingul, a fost un susţinător puternic al eforturilor de a presa China să adopte reforme şi să renunţe la practicile comercial incorecte, cum ar fi furtul de proprietate intelectuală şi obligarea companiilor americane de a-şi pune la dispoziţie tehnologia companiilor chineze.

China a negat că se foloseşte de astfel de practici.

Cele două părţi încearcă să ajungă la un acord înainte de termenul limită de 1 martie, când, în caz contrar, vor fi majorate tarifele pentru bunuri chinezeşti în valoare de 200 de miliarde de dolari de la 10% la 25%.

Ministerul Comerţului din China a anunţat, sâmbătă, că cele două ţări vor avea "noi discuţii aprofundate pe teme de interes comun", dar nu a oferit detalii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS