PWC GLOBAL STATE OF INFORMATION SECURITY 2015Numărul incidentelor de securitate detectate a crescut cu 41% în Europa, anul trecut

C.I.
Ziarul BURSA #Companii #Securitate Cibernetică /

Numărul incidentelor de securitate detectate a crescut cu 41% în Europa, anul trecut

Incidentele de securitate cibernetică - pagube de 2,7 miliarde de dolari la nivel global 

Numărul incidentelor de securitate detectate a crescut cu 41% faţă de anul precedent în Europa, cu 11% în America de Nord, în timp ce în Asia s-a înregistrat o creştere de 5%, reiese dintr-o analiză făcută de PwC - The Global State of Information Security Survey 2015, pe baza răspunsurilor a 9700 de manageri responsabili de securitatea informatică.

America de Sud este singura regiune care a înregistrat o scădere din acest punct de vedere, de aproximativ 9%, tendinţă care este justificată de reducerea cu 24% a bugetelor alocate securităţii cibernetice în regiune.

Numărul total de incidente de securitate cibernetică detectate în companii în anul 2014 a crescut cu 48% faţă de anul precedent, atingând 42,8 milioane de evenimente la nivel global, potrivit PwC, iar pierderile cauzate de astfel de incidente au fost estimate la 2,7 miliarde de dolari, în creştere cu 34% faţă de anul 2013.

Mircea Bozga, Partener, Servicii de Audit, PwC România, spune: "Numărul incidentelor detectate este direct proporţional cu investiţiile companiilor în securitatea cibernetică. Scăderea numărului acestora la nivelul micilor companii sugerează că există tot mai multe breşe de securitate neidentificate. De ce ar fi interesaţi hackerii doar de companiile mari când scopul lor final este acela de a obţine date?".

În companiile mari, cu cifra de afaceri de cel puţin 1 miliard de dolari, au fost detectate cu 44% mai multe incidente de securitate faţă de anul precedent, în timp ce numărul acestora a scăzut în cazul companiilor care au o cifra de afaceri de cel mult 100 milioane de dolari, potrivit PricewhaterhouseCoopers.

Armin Dinar, Senior Manager în cadrul echipei de servicii de securitate informatică, PwC România, spune: "Multe organizaţii se confruntă cu riscuri de securitate informatică, însă puţine companii sunt conştiente că este posibil să fi fost deja victimele unor astfel de incidente în trecut, sau a unor atacuri aflate încă în derulare. Întrebarea la care toate organizaţiile trebuie să răspundă în prezent nu este ce vor face dacă vor fi vizate de un atac cibernetic, ci ce vor face atunci când vor fi atacate".

Armin Dinar spune că, deşi multe organizaţii investesc semnificativ în diferite soluţii de securitate informatică, factorul uman, care este de asemenea crucial pentru asigurarea securităţii informatice, este de cele mai multe ori pus pe plan secund. Specialistul PwC consideră că simpla achiziţie de soluţii de securitate performante nu va da rezultate dacă organizaţia nu dispune de personal specializat, capabil să gestioneze securitatea informatică.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS