Radio France, paralizat de cea mai lungă grevă a deceniului

Valentin Busuioc
Media-Advertising #Media-Advertising /

Postul Radio France este paralizat de peste două săptămâni de o grevă ce se prelungeşte, tensiunea crescând şi mai mult ieri, odată cu votarea, de către angajaţi, a unei moţiuni împotriva directorului general Mathieu Gallet, scrie AFP. Între 300 şi 400 de angajaţi s-au reunit ieri, continuând protestul, cel mai lung din ultimii zece ani.

Acţiunea face ca Radio France să piardă milioane de euro pe săptămână.

În moţiunea votată ieri de angajaţi, directorul Mathieu Gallet (38 de ani) este acuzat că "dovedeşte dispreţ faţă de dialogul social", oamenii cerându-i demisia, după nici măcar un an de mandat.

În schimb, Gallet se menţine ferm pe poziţii. El ar putea prezenta miercuri un plan strategic menit să redreseze situaţia financiară a postului.

Printre propuneri, s-ar număra reducerea cheltuielilor salariale prin 200-300 de plecări voluntare (postul având în prezent 4.300 de salariaţi), desfiinţarea uneia dintre cele două orchestre, eliminarea emisiei pe unde scurte şi medii şi alocarea unor spaţii de publicitate. Toate aceste măsuri ar trebui să conducă, până în 2019, la îmbunătăţirea performanţei financiare anuale cu aproximativ 50 de milioane de euro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS