Raid israelian contra unor ţinte Hamas

V.D.
Internaţional /

Raid israelian contra unor ţinte Hamas

Armata israeliană a anunţat că a efectuat în noaptea de miercuri spre joi un raid aerian contra unor infrastructuri aparţinând mişcării islamiste Hamas în Fâşia Gaza, relatează AFP.

Acest atac a fost efectuat ca represalii faţă de tiruri contra unor militari israelieni şi oraşului Sderot, precizează armata într-un comunicat.

"Armata a vizat ţinte aparţinând mişcării teroriste Hamas în nordul Fâşiei Gaza, şi anume infrastructuri teroriste şi ateliere de producere de arme", se arată în comunicat.

Surse palestiniene în domeniul securităţii au confirmat că ţinta vizată a fost o bază a Hamas şi au precizat că raidul nu s-a soldat cu victime.

Tancuri israeliene au atacat miercuri mai multe poziţii aparţinând Hamas în Fâşia Gaza, ca răspuns la tiruri cu arme de foc.

O casă din oraşul israelian Sderot a fost avariată miercuri de tiruri de mitralieră grea dinspre Fâşia Gaza, fără să rănească pe cineva, a anunţat poliţia.

Acest raid a avut loc după săptămâni de manifestaţii în masă şi înfruntări sângeroase la bariera de securitate care desparte Israelul de FÂşia Gaza, ce au culminat cu moartea a 60 de palestinieni, ucişi de militari israelieni.

De o lună şi jumătate, mii, iar uneori zeci de mii de locuitori ai Fâşiei Gaza manifestează contra blocadei israeliene şi în favoarea dreptului de a reveni pe pământurile lor, de pe care au fugit sau de pe care au fost izgoniţi la înfiinţarea Israelului în 1948.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo