RALUCA PRUNĂ:"România sprijină agenda europeană şi euroatlantică a autorităţilor georgiene"

Laura Boico
Politică /

România sprijină eforturile de democratizare, precum şi agenda europeană şi euroatlantică a autorităţilor georgiene, a declarat ministrul Justiţiei, Raluca Prună, la finalul vizitei efectuate în Georgia, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei.

"România a fost primul stat membru al Uniunii Europene care a ratificat Acordul de asociere încheiat în iunie 2014. România sprijină pe deplin eforturile Georgiei de a deveni o societate democratică în Caucazul de Sud, precum şi agenda europeană şi euroatlantică a autorităţilor georgiene. România va continua să ofere sprijin Georgiei în toate forurile europene, în scopul liberalizării vizelor pentru cetăţenii georgieni", a afirmat Raluca Prună.

Conform aceleiaşi surse, Raluca Prună a continuat, pe parcursul vizitei, discuţiile începute la Bucureşti pe 21 martie cu omologul său georgian, Thea Tsulukiani, stabilind direcţii concrete de cooperare pentru a sprijini reformele în domeniul justiţiei demarate la Tbilisi şi schimbul de bune practici la nivel tehnic între cele două ţări.

Cu ocazia vizitei sale în Georgia, ministrul Justiţiei s-a mai întâlnit cu ministrul pentru penitenciare şi probaţiune, Kakhi Kakhishvili, vicepreşedintele Curţii Supreme de Justiţie din Georgia, Mzia Todua, şi şeful Agenţiei Naţionale a Registrelor Publice, Papuna Ughrekhelidze, precum şi cu patriarhul Bisericii Ortodoxe Georgiene, Ilia al II-lea.

"Am discutat cu toţi reprezentanţii georgieni aspecte generale ale modalităţii de funcţionare şi organizare a celor două sisteme, progresele înregistrate, dar şi reformele care trebuie continuate în ambele state. Sper ca, prin vizita mea la Tbilisi şi semnarea unui Acord de cooperare interdepartamental, să pot încuraja instituţiile din cele două state să dezvolte parteneriate durabile", a mai adăugat Raluca Prună.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS