RALUCA TURCAN:Bugetul a fost transmis într-un cadru neconstituţional

I.I.
Politică /

Raluca Trucan (Sursa foto: Twitter)

Raluca Trucan (Sursa foto: Twitter)

Parlmentarul PNL Raluca Turcan afirmă, după ce proiectul bugetului pe 2019 a fost depus la Parlament fiind stabilit şi calendarul dezbaterii, care ar urma să dureze cinci zile, că a fost transmis într-un cadru neconstituţional şi acuză Guvernul că încalcă în mod deliberat Constituţia pentru a câştiga timp.

"Să fie foarte clar! PNL doreşte ca ţara să aibă cât mai urgent un buget adoptat. Dar un buget constituţional adoptat. Dezbătut şi amendat pentru nevoile de dezvoltare ale României. Din nefericire, bugetul a fost transmis într-un cadru neconstituţional. PNL are informaţii credibile că Guvernul încalcă în mod deliberat Constituţia pentru a câştiga timp în privinţa cheltuielilor pe care trebuie să le acopere. Investiţiile primăriilor sunt compromise pe 2019. Cheltuielile puse în braţe de Guvern anul trecut vor trebui însă suportate!", susţine Raluca Turcan.

În opinia sa, Legea bugetului de stat pentru anul 2019 trebuie să întrunească obligatoriu câteva condiţii de legalitate şi constituţionalitate.

Conform lui Turcan, bugetul de stat intră efectiv în dezbatere când Parlamentul: adoptă Legea pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019.

"Este legea în baza căreia se construieşte întreg bugetul şi cuprinde limitele privind: deficitului bugetar, datoria publică, cheltuieli de personal şi toţi ceilalţi parametri bugetari. Este legea de bază pe care se construieşte bugetul şi ea nu este încă lege", precizează Raluca Turcan.

O altă condiţie pentru legea bugetului de stat este modificare Legii nr.273/2006 privind finanţele publice locale - astfel încât să se poată aloca, în mod legal 100% din impozitul pe venit către administraţiile publice locale.

"Pentru că bugetul a venit cu 3 luni mai târziu, este necesar să se facă derogări de la Legea nr.69/2010 a responsabilităţii fiscal-bugetare. La art.26 din această lege se prevede clar că "Până la data de 31 iulie a fiecărui an, Ministerul Finanţelor Publice va înainta Guvernului strategia fiscal-bugetară pentru următorii 3 ani ... şi proiectul legii pentru aprobarea limitelor specificate în cadrul fiscal-bugetar .... iar limitele sunt obligatorii pentru următorii 2 ani bugetar", explică parlamentarul liberal.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS