RALUCA TURCAN:"PSD-ALDE ar avea nevoie de 20 de ani ca să realizeze ce au promis pentru patru ani"

A.C
Politică /

Raluca Turcan (Sursa foto: Facebook)

Raluca Turcan (Sursa foto: Facebook)

Prim-vicepreşedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a precizat că "PSD-ALDE ar avea nevoie de 20 de ani de guvernare ca să realizeze ce au promis pentru patru ani", punctând că în ultimii ani au avut loc cele mai mari scumpiri de preţuri.

Raluca Turcan a declarat: "Dacă ar avea o minimă coerenţă, PSD-ALDE ar avea nevoie de 20 de ani guvernare ca să realizeze ce au promis pentru patru ani. Realitatea este că PSD-ALDE i-a abandonat pe români din prima zi a preluării mandatului. Dovada o aveţi aici - în cele 226 de pagini din «Cartea Neagră a Guvernării PSD: 2017 - Un an pierdut pentru România - PSD dăunează grav românilor». PSD-ALDE s-au angajat să ducă la îndeplinire 724 de măsuri şi au realizat doar 33, adică sub 5% în primul an de guvernare".

Turcan a reamintit că liberalii vor vota împotriva Guvernului Dăncilă şi cere şi celorlalţi parlamentari să facă la fel. PNL reproşează celor din PSD-ALDE că au mai puţine investiţii în toate domeniile importante.

De asemenea, aceasta a afirmat: "Au abandonat toate marile proiecte de infrastructură - zero autostrăzi şi drumuri naţionale construite, zero căi ferate, poduri, porturi şi aeroporturi; au abandonat total învăţământul şi sănătatea - fonduri mai puţine alocate pentru şcoli şi spitale, iar medicii şi dascălii au fost păcăliţi, în cel puţin patru rânduri, că vor avea salarii decente; nu au demarat proiecte noi din fonduri europene - în anul 2017 au decontat doar cca. 2% din fondurile structurale, însă în contul proiectelor vechi, nefinalizate în exerciţiul financiar trecut".

Prim-vicepreşedintele liberal a mai susţinut că PSD-ALDE că a adus cele mai mari scumpiri din ultimii cinci ani, ceea ce înseamnă un nivel de trai mai scăzut.

În final, Turcan a susţinut: "I-au abandonat pe cei cinci milioane de români care trăiesc sub pragul de sărăciei; au adus cele mai mari scumpiri de preţuri din ultimii cinci ani prin măsuri economice contradictorii şi contraperformante - Codul Fiscal a fost modificat de 261 ori într-un singur an de zile. Cu o astfel de predictibilitate economică este de mirare că nu au fugit toţi investitorii din ţară; au crescut ratele românilor la bănci prin incompetenţa guvernelor sale. Astfel, ROBOR a crescut de la 0,8%, cât era în momentul preluării guvernării, şi la peste 2%; au promis creşteri de salarii şi pensii, însă au crescut inechităţile sociale".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Ecosmart
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro