GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

RAPORT ERSTE GROUP RESEARCH:Statul şi FP ar putea vinde la Petrom

F.A.
Piaţa de Capital /

Statul şi FP ar putea vinde la Petrom

Petrom ar putea plăti redevenţe de trei ori mai mari statului român 

Nivelul redevenţelor pe care OMV Petrom (simbol SNP) le plăteşte Statului român s-ar putea tripla, începând din 2015, în timp ce doi acţionari principali şi-ar putea vinde acţiunile SNP, conform previziunilor Erste Group Research.

"Există discuţii privind noul sistem de taxe, care în mod sigur vor fi mai mari. În estimările noatre, ne aşteptăm la o triplare a redevenţelor, ceea ce pentru Petrom va însemna o creştere a redevenţelor medii de la 7,5% la 22,5%, după sfârşitul anului 2014", arată raportul Erste Group Research.

Potrivit estimărilor Erste Group Research, profitul EBIDTA ar putea scădea de la 9 miliarde de lei la 7,9 miliarde de lei în 2015.

Raportul Erste mai arată că este posibil ca România să stabilească un nou sistem de taxare sau să-l simplifice pe cel actual. "De asemenea, sunt zovnuri legate de stabilirea unor rate separate pentru petrolul şi gazele extrase onshore şi altele pentru resursele offshore", notează Erste Group.

"Privind structura acţionariatului Petrom, ne aşteptăm ca doi acţionari principali, Fondul Proprietatea şi Guvernul român, să îşi vândă acţiunile în viitor. Fondul, care deţinea 18,99% din acţiuni la 30 iunie 2013, este interesat de vânzarea titlurilor în scopul de a plăti dividende pentru deţinătorii fondului, în timp ce guvernul (20,6% din acţiuni), poate lua în considerare un SPO (ofertă publică secundară)", potrivit sursei citate.

Acţiunile OMV Petrom au deschis şedinţa de tranzacţionare de astăzi în creştere, cu 0,33%, ajungând la 0,4590 lei/titlu.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS