RAPORT:Mai multe ţări dezvoltate nu respectă suficient drepturile copiilor

T.S.
Miscellanea /

Mai multe ţări dezvoltate nu respectă suficient drepturile copiilor

Mai multe ţări dezvoltate prezintă grave lacune în respectarea drepturilor copiilor, Regatul Unit şi Noua Zeelandă înregistrând rezultate inferioare Siriei şi Coreei de Nord în raport cu venitul naţional, indică un raport al ONG-ului olandez KidsRights, citat, astăzi, de AFP.

Cazurile de discriminare din Regatul Unit şi Noua Zeelandă faţă de tineri migranţi, precum şi lipsa de protecţie oferită copiilor săraci plasează cele două ţări pe poziţiile 170 şi 169 în clasamentul anual realizat de KidsRights, o organizaţie olandeză pentru apărarea drepturilor copiilor.

Clasamentul este realizat pe baza datelor ONU.

''Evident, situaţia din Regatul Unit este mai bună decât în Afganistan şi Siria, dar clasamentul este relativ la poziţia lor. Ţinând cont de situaţia lor economică şi democratică, este frapant că ţări dezvoltate atât de bogate'' obţin un asemenea scor, a declarat Marc Dulleart, fondatorul şi preşedintele KidsRights.

Thailanda şi Tunisia se plasează pe poziţiile 14 şi 15 întrucât, în pofida resurselor limitate, aceste ţări ''au mizat totul pe generaţia următoare'', a adăugat Dulleart.

În fruntea clasamentului se află Islanda, care este urmată de Portugalia, Elveţia, Finlanda şi Germania. Olanda, Belgia şi Franţa ocupă locurile 6, 7 şi 8 în acest clasament.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS