RAPORT:Vânzările online de opere de artă au crescut cu 9,8% în 2018

V.V.
Miscellanea /

Vânzările online de opere de artă au crescut cu 9,8% în 2018

Vânzările online de opere de artă au crescut cu 9,8% în 2018 pe o piaţă "suprapopulată", atingând 4,64 de miliarde de dolari, în ciuda unei încetiniri pentru al treilea an consecutiv, potrivit unui raport publicat de compania de asigurări de opere de artă Hiscox, citată de AFP.

Acest domeniu, care îi atrage pe tinerii artişti şi colecţionari, benficiază de un "boom" pe piaţa de artă în ultimii ani, însă incertitudinile geopolitice şi economice ar putea să testeze rezistenţa cumpărătorilor online în 2019, conform raportului.

Deşi creşterea a fost mai puţin susţinută în aceşti ultimi ani, asiguratorul mizează pe o creştere medie a tendinţei de 15% pe an în următorii cinci ani: această piaţă ar putea astfel să atingă aproape 9,32 miliarde de dolari în 2024, potrivit Hiscox.

"Aşteptăm să vedem cine vor fi câştigătorii şi perdanţii pe această piaţă care rămâne fără îndoială suprapopulată", a declarat Nicolas Kaddeche, directorul departamentului de Arte Frumoase din cadrul filialei franceze a companiei Hiscox în Franţa.

"Încrederea în viitorul platformelor de vânzări online începe să scadă, asistăm, poate, la o conştientizare a faptului că piaţa va creşte mai puţin repede decât se anticipa", a adăugat el.

77% din platformele online contactate rămân optimiste pentru următoarele 12 luni: o încredere în scădere în raport cu anul precedent.

Clienţii tineri (cu vârste între 20 şi 35 de ani) reprezintă mai mult de 40% din vânzările online, potrivit raportului pe 2018.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS