Gala BURSA 2018

RĂZBOIUL COMERCIAL ESCALADEAZĂSUA ameninţă China cu noi taxe vamale

Ziarul BURSA #Internaţional /

SUA ameninţă China cu noi taxe vamale

Statele Unite au redactat o listă suplimentară de produse importate din China, cu o valoare de 200 de miliarde dolari anual, pe care ameninţă să le taxeze cu începere din luna septembrie, a anunţat recent reprezentantul american pentru Comerţ, Robert Lighthizer, notează AFP.

Administraţia preşedintelui Donald Trump sporeşte astfel presiunea în războiul comercial cu China care s-a concretizat săptămâ­na trecută în impunerea unor taxe vamale pentru importuri chinezeşti în valoare de 34 miliarde de dolari. O măsură legată de un diferend asupra proprietăţii intelectuale la care Beijingul a răspuns imediat prin taxe echivalente, potrivit Agerpres.

Noile taxe vamale avute în vedere vor acoperi importuri chinezeşti în valoare totală de 50 de miliarde de dolari, a precizat marţi Robert Lighthizer într-un comunicat. Produsele vizate de aceste taxe beneficiază de "transferuri forţate de tehnologii", o practică pentru care americanii acuză China. Noua listă de produse include diverse alimente, chimicale, minereuri, tutun, electronice, articole de papetărie.

China s-a declarat "şocată" de anunţul SUA. Ministerul Comerţului de la Beijing a precizat, ieri, că impunerea de tarife vamale pentru mai multe bunuri de import din China este complet inacceptabilă, iar autorităţile chineze vor trebui să răspundă mă­surilor anunţate de Washington.

De asemenea, oficialii chinezi au cerut comunităţii internaţionale "să protejeze reglementările comerţului liber şi sistemul comercial multilateral".

Acţiunile americanilor afectează propriile interese ale SUA, China şi restul lumii, se arată în comunicatul Ministerului Comerţului de la Beijing.

SUA consideră că OMC nu poate gestiona practicile incorecte ale Chinei

Politicile incorecte ale Chinei privind piaţa de schimb trebuie "recunos­cute" şi acest lucru nu mai poate fi amânat, dar multe dintre ele nu pot fi gestionate de Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC), a afirmat ambasadorul american Dennis Shea, într-o întâlnire a OMC, scrie Reuters, potrivit news.ro.

"Având în vedere rolul important şi în creştere al Chinei în piaţa de schimb internaţională, felul în care abordarea lor mercantilă privind piaţa de schimb şi investiţiile afectează partenerii Chinei, această recunoaştere nu mai poate fi amânată", a declarat Shea în cadrul unei întâlniri pe tema politicilor de schimb ale Chinei.

Donald Trump s-a angajat de mai multe luni într-o ofensivă în toate direcţiile, în domeniul comerţului, contra Chinei, pe care o acuză de furt de proprietate intelectuală, dar şi contra europenilor şi canadienilor, care i-au replicat cu măsuri de represalii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.afeer.rowww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.roALB Romania 2018www.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită