Reacţia Groupama Asigurari privind decizia Consiliului Concurenţei

T.I.
Bănci-Asigurări /

Reacţia Groupama Asigurari privind decizia Consiliului Concurenţei

Groupama Asigurări anunţă că va contesta în instanţă decizia Consiliului Concurenţei de a amenda instituţia cu 35,38 milioane de lei, susţinând că întreaga activitate a companiei se desfăşoară în conformitate cu legislaţia ţării noastre şi cu normele Uniunii Europene.

"Cu privire la investigaţia Consiliului Concurenţei vizând posibile încălcări ale normelor naţionale şi europene în materie de concurenţă, Groupama Asigurări respinge decizia instituţiei care se referă la compania noastră şi o va ataca în justiţie. Întreaga activitate a Groupama Asigurări se desfăşoară cu respectarea legislaţiei României şi a Uniuniii Europene, precum şi în conformitate cu cele mai înalte standarde etice, având mereu în centrul preocupărilor clientul. Aceste valori ne-au ghidat şi pe parcursul desfăşurării investigaţiei Consiliului Concurenţei, instituţie cu care am colaborat efectiv şi fără rezerve, lucru care, de altfel, este menţionat şi în raportul Consiliului.

Totodată, Groupama Asigurări subliniză că, de-a lungul timpului, în cadrul companiei, tarifele RCA sunt stabilite respectând legislaţia în vigoare, pe baza datelor proprii.

"De asemenea, dorim să subliniem faptul că Groupama Asigurări îşi stabilieşte întotdeauna tarifele RCA pe baza datelor proprii, respectând toate principiile actuariale precum şi legislaţia în vigoare."

Consiliul Concurenţei a sancţionat, ieri, nouă companii de asigurări şi Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) cu amenzi totale în valoare de 246.739.195,6 lei (aprox. 53 milioane euro) pentru încălcarea reglementărilor naţionale şi europene din domeniul concurenţei, prin coordonarea comportamentelor pe piaţă, în vederea majorării tarifelor la asigurările obligatorii de răspundere civilă (RCA).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS