Reacţii europene după respingerea a doua oară a acordului Brexitului

V.D.
Internaţional /

Theresa May (Sursa foto: Twitter)

Theresa May (Sursa foto: Twitter)

Ministrul irlandez de Externe Simon Coveney îndeamnă la "răbdare şi calm" în urma respingerii ultimului acord al divorţului în Parlamentul britanic, relatează BBC News.

"Existau indicii consistente în ultimele câteva zile ale acestei înfrângeri dure", a declarat şeful diplomaţiei britanice pentru postul britanic.

"Acum avem nevoie de răbdare şi calm şi să lăsăm procesul să-şi urmeze cursul laWestminster", a îndemnat el.

Deputaţii britanici au respins a doua oară, masiv, acordul Brexitului - cu 391 de voturi la 242 -, fără să fie convinşi de "schimbările" de ultim moment obţinute luni seara de la UE de către premierul Theresa May.

Pe de altă parte, premierul danez Lars Lokke Rasmussen s-a declarat, într-un mesaj postat pe Twitter, "meget trist" ("foarte trist", în norvegiană) după votul de marţi seara în Parlamentul de la Londra.

"Acea minge este din nou în terenul britanic. Trebuie ca Guvermul şi Parlamentul britanice să prezinte soluţii", a apreciat la rândul său şeful diplomaţiei daneze Anders Samuelsen.

"În paralel, Guvernul continuă pregătirile în vederea scenariului unui Brexit fără acord, pentru ca să fim pregătiţi", a adăugat ministrul de Externe.

Ministrul austriac al Afacerilor Europene Gernot Blumel cataloghează drept "neplăcut" rezultatul votului britanic.

"UE şi Guvernul federal austriac sunt pregătite, bineînţeles, şi în vederea unui Brexit fără acord", afirmă el, adugând că Vieva este în continuare convinsă că o "ieşire ordonată ar fi o soluţie mai bună pentru toate părţile. Acest lucru depinde de regatul Unit".

Pe de altă parte, "soluţia impasului nu poate fi decât la Londra", a reacţionat marţi Palatul Elysee, după respingerea de către Parlamentul britanic a acordului, cu 17 zile înaintea datei prevăzute a ieşirii din Uniunea Europeană, relatează AFP.

"Franţa regretă votul de astă seară", a anunţat preşedinţia franceză, precizând că Parisul nu va putea, "în niciun caz să accepte o prelungire (a datei Brexitului) fără o strategie alternativă, credibilă, din partea Regatului Unit".

"După ce UE a oferit asigurări suplimentare Regatului Unit, în decembrie, ianuarie şi martie, am ajuns la capătul negocierilor asupra condiţiilor retragerii", îşi exprimă regretul Palatul Elysee.

"Aşa cum afirmă UE constant şi repetat, acordul retragerii nu este renegociabil. Acest lucru este valabil inclusiv pentru backstop, care vizează să garanteze absenţa frontierei fizice în Irlanda, păstrând totodată integritatea pieţei unice".

Parisul anunţă că, împreună cu partenerii săi din UE, îşi "continuă" "pregătirea în vederea unei ieşiri a Regatului Unit fără acord, pentru a fi pregătit la 29 martie".

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Pe de altă parte, premierul danez Lars Lokke Rasmussen s-a declarat, într-un mesaj postat pe Twitter, "meget trist" ("foarte trist", în norvegiană) după votul de marţi seara în Parlamentul de la Londra.

    Daca premierul danez se exprima in norvegiana, de ce nu am fi si noi intelegatori ca premierul roman se exprima in pasaresca. 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS