Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

Reapar speculaţiile privind o fuziune UniCredit - Societe Generale

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Reapar speculaţiile privind o fuziune UniCredit - Societe Generale

Speculaţiile referitoare la o posibiliă fuziune UniCredit - Societe Generale au reapărut vineri, după ce cotidianul financiar MF a publicat un articol conform căruia cea mai mare bancă italiană a angajat un consultant pentru o asemenea tranzacţie.

Informaţia vine după ce, în luna iunie, cotidianul britanic Financial Times anunţa că UniCredit analizează o fuziune cu rivalul francez Societe Generale, o mişcare ce ar combina două dintre cele mai mari instituţii financiare din Europa.

Publicaţia italiană MF scria, la finele săptămânii trecute, fără să citeze sursa informaţiei, că discuţiile dintre cele două bănci privind posibilităţile de integrare şi achiziţie continuă. Conform MF, UniCredit l-a mandatat pe Daniel Bouton, fost director general al Societe Generale, care în prezent lucrează la Rothschild & Co., să studieze proiectul de integrare cu banca franceză. La rândul său, banca franceză a angajat JPMorgan Chase & Co. pentru analiza situaţiei, potrivit sursei citate.

Oficialii Societe Generale şi cei ai UniCredit nu au dorit să facă declaraţii cu privire la cele scrise de MF.

Speculaţiile cu privire la o posibilă fuziune între cele două bănci au apărut după ce francezul Jean Pierre Mustier a fost numit la conducerea UniCredit, în 2016. Mustier vrea să extindă UniCredit după ce, în ultimii doi ani, a curăţat bilanţul băncii italiene.

Potrivit cotidianului MF, Jean Pierre Mustier crede în beneficiile unei fuziuni cu Societe Generale, care ar împinge banca într-o direcţie pan-europeană.

Dar, în iunie, directorul executiv al Societe Generale, Frederic Oudea, declara, în urma apariţiei zvonurilor potrivit cărora banca franceză ar fi interesată să fuzioneze cu UniCredit, că fuziunile transfrontaliere între băncile din Europa oferă, în prezent, sinergii insuficiente între pieţele retail.

Atunci, oficialul băncii a spus: "Nu cred deloc că în prezent suntem în situaţia să vedem fuziuni transfrontaliere, deoarece mediul încă nu este clar. Nu cred că astăzi sunt sinergii semnificative între activităţile de retail pe diferite pieţe şi chiar cred că o fuziune nu este o prioritate. Pentru noi, prioritatea este realizarea planului nostru de afaceri".

În plus, anterior, banca franceză dezminţise existenţa unor discuţii în interiorul Consiliului de administraţie cu privire la o posibilă fuziune cu UniCredit.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS