Recoltă consistentă de medalii la Olimpiadele de Informatică

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură /

Recoltă consistentă de medalii la Olimpiadele de Informatică

Informatica este un domeniu care are viitor pe aceste meleaguri, cel puţin teoretic. Loturile olimpice de informatică ale ţării noastre au obţinut 16 distincţii (4 medalii de aur, 8 medalii de argint şi 4 medalii de bronz) la Olimpiadele Balcanice de Informatică pentru seniori şi juniori găzduite de Timişoara.

La ediţiile din acest an au participat peste 85 de concurenţi din ţările din regiune, precum şi din ţări cu statut de invitat (România, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Serbia, Slovenia, Italia, Turcia şi Turkmenistan).

Laureaţii cu aur la seniori sunt Theodor Pierre Moroianu (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Alexandru Petrescu (Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti) şi Alexandru Băbălău (Liceul Teoretic "Grigore Moisil" din Timişoara), în timp ce la juniori s-a impus Alexandru Luchianov (Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti), Maria-Alexa Tudose (Colegiul Naţional "Ion Luca Caragiale" din Ploieşti), Alexandra Maria Udriştoiu (Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova), Denis Banu (Liceul Teoretic de Informatică "Gr. Moisil" din Iaşi), Andrei Coman (Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu" din Bucureşti) şi Ioan Popescu (Colegiul Naţional "Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu) şi-au adjudecat medaliile de argint în concursul destinat seniorilor. Performanţa lor a fost dublată de juniorii Albert Antoniu Greaca (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Andrei Moldovan (Şcoala Gimnazială nr. 79 din Bucureşti) şi Luca Perju Verzotti (Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti). Medaliile de bronz au fost obţinute de Raul Alexandru Todoran (Colegiul Naţional "Aurel Vlaicu" din Orăştie), Valentin Eduard Dumitrescu (Colegiul Naţional "Ştefan cel Mare"/Palatul Copiilor Suceava), Mihnea Luca Metehău şi Flaviu-Cristian Verde (ambii de la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti). Toţi cei 4 medaliaţi au concurat la juniori.

Interesant ar fi de urmărit câţi dintre aceştia îşi vor continua activitatea în ţară şi câţi vor pleca peste hotare.

Balcaniadele de informatică au fost organizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş şi Liceul Teoretic "Grigore Moisil", în parteneriat cu Consiliul Judeţean Timiş, Primăria Timişoara, Universitatea de Vest, Universitatea Politehnică şi unităţi de învăţământ din municipiu.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS