GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

Reduceri de costuri la Credit Agricole

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Grupul bancar francez Credit Agricole, prezent şi pe piaţa din România, a anunţat ieri că îşi va reduce costurile la divizia de investiţii bancare, dar nu va demara un proces de restructurare, deoarece industria bancară se confruntă cu o încetinire a veniturilor, transmite Reuters.

Xavier Musca, directorul general adjunct al Credit Agricole, le-a spus jurnaliştilor că sunt prea multe bănci de investiţii care nu se concentrează suficient pe afacerile lor, potrivit Agerpres.

Dar Credit Agricole deja şi-a restructurat operaţiunile la divizia de investiţii bancare în perioada 2011 - 2012 pentru a se concentra pe alte domenii.

"Nu vom anunţa o restructurare. Trebuie să ne reducem costurile, dar nu va fi o restructurare aşa cum au anunţat alte bănci", a declarat Musca.

Directorului general adjunct al Credit Agricole a precizat că banca îşi va anunţa în 6 iunie strategia pe termen mediu dar nu sunt prevăzute schimbări radicale.

"Avem un model bun de afaceri şi nu îl vom schimba", a spus Xavier Musca.

Domnia sa este şi preşedintele boardului Amundi, compania de gestionare a activelor al cărei acţionar majoritar este Credit Agricole.

Musca a declarat că Amundi este deschisă la achiziţii, deşi se concentrează pe creşterea organică.

Declaraţia sa vine după ce, în ultimele săptămâni, au sporit speculaţiile că DWS, compania de gestionare a activelor al cărei acţionar majoritar este Deutsche Bank, ar putea fi scoasă la vânzare pentru a finanţa fuziunea cu Commerzbank.

Reprezentanţii Deutsche Bank şi DWS nu au comentat informaţia.

Credit Agricole este prezentă şi pe piaţa din România sub forma unei bănci de retail care oferă produse şi servicii financiare persoanelor fizice, întreprinderilor mici şi mijlocii, precum şi societăţilor de mari dimensiuni.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS