Renault i-a alertat pe procurori despre o plată în beneficiul personal al lui Carlos Ghosn

M.I.
Companii /

Carlos Ghosn

Carlos Ghosn

Constructorul auto francez Renault a anunţat astăzi că a descoperit faptul că fostul său preşedinte director general, Carlos Ghosn, a primit în beneficiul său personal 50.000 de euro, în cadrul unui contract de sponsorizare încheiat de Renault cu palatul Versailles, în apropiere de Paris, transmit Reuters şi AFP.

"Am descoperit că o sumă în contrapartidă în valoare de 50.000 de euro în cadrul unei contract de mecenat semnat cu castelul Versailles, a fost alocată în beneficiul personal al lui Carlos Ghosn", a informat Renault într-un comunicat.

Constructorul auto a adăugat că a decis să transmită procurorilor aceste informaţii descoperite în cadrul verificărilor demarate după arestarea lui Carlos Ghosn în Japonia, la data de 19 noiembrie 2018, pe fondul suspiciunilor referitoare la nereguli financiare în calitate de preşedinte al Nissan.

Acest anunţ vine după un articol publicat în "Le Figaro" potrivit căruia Renault ar fi descoperit că cheltuielile pentru închirierea palatului Grand Trianon, din cadrul castelului Versailles, cu ocazia căsătoriei lui Carlos Ghosn în 2016, adică o sumă evaluată de 50.000 de euro, au fost incluse în contractul de sponsorizare încheiat de Renault cu palatul Versailles. Însă petrecerea de nuntă a lui Carlos Ghosn cu cea de a doua soţie a fost un eveniment privat fără nicio legătură cu contractul de sponsorizare dintre Renault şi palatul Versailles.

Carlos Ghosn a demisionat la finele lunii ianuarie din postul de preşedinte director general al Renault după ce anterior a demisionat şi din funcţiile de preşedinte al Nissan şi Mitsubishi.

Carlos Ghosn a fost arestat în Japonia pe 19 noiembrie 2018, fiind bănuit de o serie de nereguli financiare în calitate de preşedinte al constructorului auto japonez Nissan, partenerul Renault. Ghosn este acuzat în special că a primit plăţi în valoare de 7,82 milioane euro prin intermediul Nissan-Mitsubishi B.V., o societate mixtă cu sediul în Olanda.

Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, regrupează zece mărci de automobile (printre care Dacia, Lada, Samsung Motors, Alpine, Infiniti, Datsun etc.) cu 470.000 de salariaţi şi 122 de uzine pe toate continentele.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Te apuca si rasul, cata agitatie pt 50k euro. Pai la noi 50.000 euroi este parandaratul doar pt dat jos din pat

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. hahaha

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS