Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

Reţea de socializare acuzată că a încălcat intenţionat legislaţia

O.D.
Ziarul BURSA #Media-Advertising /

Acţiunile marilor reţele de socializare sunt de multe ori la graniţa dintre legal şi ilegal şi mai ales la cea dintre moral şi imoral. Comisia pentru informatică, cultură, media şi sport a Camerei Comunelor din parlamentul britanic acuză Facebook de încălcarea "intenţionată " a legislaţiei privind confidenţialitatea datelor şi concurenţa. Deputaţii susţin că firmele din media sociale trebuie să îşi asume răspunderea legală clară pentru conţinutul distribuit pe platformele lor: "Firmele media sociale nu se pot ascunde susţinând că sunt doar o "platformă' şi că nu au nicio răspundere privind reglementarea conţinutului site-urilor lor".

Comisia a consultat multe e-mailuri interne ale Facebook înainte de a acuza corporaţia că modifică setările de confidenţialitate ale utilizatorilor pentru a transfera date celor care dezvoltă diferite aplicaţii, informează Agerpres. Deputaţii l-au acuzat şi pe fondatorul şi managerul general al Facebook, Mark Zuckerberg, de "dispreţ" faţă de parlamentul britanic, deoarece acesta a refuzat să se prezinte în faţa comisiei şi nu a răspuns personal niciunei invitaţii a comisiei. Raportul a constatat că structura "opacă" a managementului Facebook "pare gândită să ascundă informarea despre anumite decizii şi responsabilitatea pentru acestea".

Comisia recomandă stabilirea unui cod etic obligatoriu, sub supravegherea unui organism de reglementare independent, pentru redactarea unui manual de comportamente acceptabile şi inacceptabile în mediile sociale, în plus acesta să aibă posibilitatea de a iniţia acţiuni judiciare "cu perspectiva aplicării unor amenzi mari" companiilor care nu se conformează.

Facebook s-a declarat "deschis unei reglementări semnificative" a reţelelor de socializare, subliniind că şi-a modificat în mod considerabil practicile. "Suntem deschişi unei reglementări semnificative şi susţinem recomandarea Comisiei cu privire la reformarea legii", a declarat însărcinatul cu relaţii publice al Facebook Karim Palant. În opinia sa, reţeaua de socializare şi-a modificat considerabil practicile şi nu mai este aceeaşi societate ca anul trecut. Facebook şi alţi giganţi în domeniul digital trebuie să se supună unui cod etic în lupta împotriva răspândirii ştirilor false, împărtăşirii abuzive a datelor utilizatorilor şi abuzurilor legate de poziţia lor dominantă pe piaţă, au îndemnat parlamentarii britanici.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS