GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

Reuniune extraordinară a Consiliului de Administraţie al Renault

Ziarul BURSA #Internaţional /

Consiliul de Administraţie al Renault urma să aibă, ieri noapte, o reuniune extraordinară, la două zile după ce directorul său general Carlos Ghosn a dezminţit, în cadrul unei audieri publice la Tribunalul din Tokyo, acuzaţiile de nereguli financiare şi a protestat faţă de detenţia sa prelungită, transmit AFP şi Reuters.

Subiectele care urmau să fie discutate la şedinţă nu au fost prezentate membrilor Consiliului de Administraţie, a declarat pentru AFP Fabien Gache, un oficial al sindicatului CGT la Renault, conform Agerpres.

Tribunalul din Tokyo a respins miercuri cererea avocaţilor de eliberare din arest a fostului preşedinte al Nissan, Carlos Ghosn, acuzat de nereguli financiare. Chiar şi principalul său avocat, Motonari Otsuru, a recunoscut că sunt puţine şase de eliberare pentru clientul său înainte ca acest caz să ajungă în instanţă. Ar putea dura cel puţin şase luni până când va fi judecat Ghosn, a avertizat avocatul.

Aceste evoluţii au sporit temerile privind menţinerea lui Ghosn în funcţia de director general al Renault, un post pe care îl deţine din 2005.

Nissan şi Mitsubishi l-au înlocuit pe Ghosn din funcţia de preşedinte dar Renault l-a păstrat şi a transferat temporar îndatoririle sale directorului operaţional Thierry Bollore. Producătorul auto francez a anunţat că în timpul investigaţiilor sale interne nu s-au găsit dovezi privind eventuale nereguli săvârşite de Ghosn.

Şi Guvernul francez, care deţine o participaţie de 15% în Renault, şi-a arătat până acum sprijinul faţă de Ghosn apreciind că acesta trebuie să beneficieze de prezumţia de nevinovăţie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS