Conferinta BURSA Codul insolventei 2019Conferinta BURSA Codul insolventei 2019

REVISTA PRESEI 02.11.2018

E.M.
Revista Presei /

REVISTA PRESEI 02.11.2018

Adevărul

Dragnea şi-a pierdut cumpătul: "Hai cu mine în baie, că-ţi ies poze ca lumea acolo. Ce dracu!"

Publicaţia Adevărul scrie că liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost extrem de agresiv cu jurnaliştii acreditaţi la Parlament în momentul în care presa l-a întrebat despre un proiect care i-ar permite să facă puşcărie în sufragerie. Dragnea a răbufnit: "Cu ce dracu' mă avantajează? Că mi-au distrus viaţa (...) Hai în baie cu mine! Hai în baie, că-ţi ies poze ca lumea acolo. Ce dracu!", i-a spus, agresiv, Liviu Dragnea unui jurnalist, potrivit Adevărul.

Liderul PSD a mai avut o reacţie dură, după ce a fost întrebat despre proiectul de lege referitor la executarea pedepselor acasă. "Cu ce dracu mă ajută pe mine, domnişoară? Că m-am enervat. M-am săturat! În afară de mine mai sunt oameni în ţara asta? Pe ei nu îi întrebaţi? M-am săturat. Orice lege mă favorizează pe mine. Sunt şi eu om şi mi-ajunge. M-am săturat", a declarat Liviu Dragnea, conform publicaţiei.

Bancherul

Ce trebuie să ştie clienţii Bancpost care vor fi preluaţi de Banca Transilvania din 3 ianuarie 2019

Publicaţia Bancherul notează că Bancpost dispare la finalul acestui an, ceea ce înseamnă că nu vor mai exista unităţi sau bancomate ale acestei bănci, iar clienţii ei vor fi preluaţi de Banca Transilvania (BT), cea care a cumpărat Bancpost, cu condiţia, fireşte, că ei să şi accepte acest lucru. În acest scop, BT a făcut o oferta specială clienţilor persoane fizice ai Bancpost, care constă în 0 comisioane pentru o perioada de un an pentru contul curent cu card de debit, internet şi mobile banking, precum şi serviciul de alerte prin SMS.

Oferta BT este valabilă doar pentru clienţii care nu au datorii (debite) la Bancpost. De aceea, BT recomandă clienţilor Bancpost să-şi achite datoriile până cel târziu în 15 decembrie 2018.

Transferul clienţilor Bancpost la BT se va face în perioada sărbătorilor de iarnă: 28 decembrie 2018 - 3 ianuarie 2019. Ceea ce înseamnă că din 3 ianuarie 2019 vor putea fi folosite doar conturile, cardurile, internet şi mobile bankingul BT, informează Bancherul.

BT a trimis deja clienţilor Bancpost noile carduri BT corespondenţe pentru actualele carduri Bancpost, care vor mai putea fi folosite doar până în 1 inuarie 2019, inclusiv, după care vor funcţiona doar cardurile BT. Ca urmare a procesului de migrare, este posibil că în dată de 2.01.2019 niciunul dintre ele să nu fie funcţionale, avertizează banca.

Cotidianul

PSD-ALDE, sedinţă restrânsă privind bugetului pe 2019

Publicaţia Cotidianul scrie că Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, vor discuta, astăzi despre rectificarea bugetară şi scenariile pentru bugetul pe anul viitor.

Înaintea şedinţei coaliţiei de guvernare, liderul PSD Liviu Dragnea va avea o întrevedere cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. De altfel, cei doi au avut şi ieri o rundă de discuţii, la Parlament.

La şedinţa de astăzi a coaliţiei de guvernare, ministrul Finanţelor va realiza o prezentare a execuţiei bugetare pe primele nouă luni ale acestui an. De asemenea, se va discuta ca la finalul lunii noiembrie să se realizeze a doua rectificare bugetară, potrivit publicaţiei.

O altă temă aflată pe agenda coaliţiei este formula de echilibrare a bugetelor locale, liderii PSD şi ALDE urmând să stabilească dacă 100% din impozitul pe venit va rămâne la autorităţile locale.

Naţional

Vom plăti mai mult pentru RCA

Publicaţia Naţional informează că noile tarife anunţate de Autoritatea de Supraveghere Financiară sunt în medie cu 4% mai mari pentru clienţii persoane fizice decât cele actuale. Prima medie este la 790 de lei pe an, comparativ cu 692 lei, în timp ce pentru companii se situează la 1.660 lei, în scădere cu 5% faţă de cel înregistrat în exerciţiul de calcul anterior.

Persoanele fizice pot achiziţiona poliţa RCA pe un an la un tarif cuprins între 572 lei şi 2.476, preţul variind în funcţie de vârstă clientului şi capacitatea cilindrică a autoturismului.

Publicaţia notează că tarifele de referinţă au fost calculate de o companie independenţa - Ernst & Young Assurance Services - în funcţie de: categoriile de vehicule (autoturisme, autovehicule transport marfă, autovehicule transport persoane etc.), de tipul asiguratului (persoană juridică/persoană fizică), de vârstă asiguraţilor în cazul persoanelor fizice, precum şi de caracteristicile tehnice ale vehiculelor (capacitatea cilindrică sau puterea, masă maximă autorizată, numărul de locuri).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocat