REVISTA PRESEI 06.02.2019

M.I.
Revista Presei /

REVISTA PRESEI 06.02.2019

Adevărul

Cum blochează CCR şansele independenţilor şi ale partidelor mici la alegerile europarlamentare

Publicaţia "Adevărul" scrie că legea privind alegerile europarlamentare va fi dezbătută de CCR abia pe 6 martie, ceea ce va face ca timpul necesar pentru partide sau pentru independenţi să strângă semnăturile necesare candidaturii să fie insuficient, susţin experţii electorali. Haosul a fost provocat de UDMR.

Majoritatea PSD-ALDE-UDMR din Parlament a adoptat, în luna decembrie, un proiect legislativ care modifică mai multe legi electorale, printre care şi legea alegerilor europarlamentare, scrutin programat în 26 mai. Legea a mers la Cotroceni pentru promulgare, însă preşedintele Klaus Iohannis a sesizat CCR. Motivul? Deputatul UDMR Marton Arpad, fără nicio explicaţie, a inserat în proiectul de lege un articol prin care interzice organizarea unui referendum în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare. Decizia preşedintelui a venit în contextul în care şeful statului nu a renunţat la referendumul pe Justiţie. O posibilă dată pentru consultarea populară ar putea fi chiar ziua alegerilor europarlamentare.

Bancherul

BCE considera ca o taxa bancara pentru alimentarea bugetului public este de nedorit si nedreapta

Publicaţia "Bancherul" informează că Banca Centrala Europeana (BCE) considera de nedorit si nedreapta o taxa impusa de stat bancilor, suplimentara impozitului pe profit, daca este destinata suplimentarii bugetului public general, nunpentru acoperirea unor costuri aferente sigurantei sectorului bancar sau pentru prevenirea unor potentiale riscuri.

Intr-o opinie a BCE privind introducerea unei taxe bancare in Slovacia se arata ca "impunerea unei taxe bancare ad hoc destinata obtinerii de venituri suplimentare la bugetul public este de nedorit, pentru ca o astfel de taxa ar reprezenta o povara nedreapta pentru banci, ceea ce ar reduce oferta de credit, afectand cresterea economica in economia reala."

Cotidianul

PSD: Liberalii, "servitori" ai băncilor

Publicaţia "Cotidianul" informează că PSD îi acuză pe Facebook pe liberali şi pe liderul lor, Ludovic Orban, că au devenit oficial "avocaţii băncilor care ani la rând au luat bani din buzunarele românilor", reproşându-le adversarilor că "în mod ruşinos" au cerut Comisiei Europene să elimine taxa pe lăcomie.

"PNL şi Ludovic Orban au devenit oficial avocaţii băncilor care ani la rând au luat bani din buzunarele românilor. În mod ruşinos, cer Comisiei Europene să elimine taxa pe lăcomie menită să oprească creşterea artificială a ROBOR, care a afectat multe afaceri şi familii din România. În tot acest timp, băncile stau în spate şi se bucură că PNL şi Orban luptă pentru ele. Deplorabilă transformare a liberalilor! De la demnul slogan "Prin noi înşine" al Brătienilor care au făcut Marea Unire, au ajuns azi la umilitoarea postură de servitori ai celor care au scos banii din România. Gândiţi-vă doar ce s-ar întâmpla dacă Ludovic Orban ar avea mai mulţi reprezentanţi în Parlamentul European după alegerile de peste câteva luni!", este mesajul postat de PSD, pe pagina de Facebook.

Naţional

Kovesi, procuror european inca din 2015

Publicaţia "Naţional" informează că Nimic nu o deranjeaza pe "Zana Anticoruptiei" din ascensiunea ei previzibila. Dar si programata, pentru ca, in ceea ce o priveste, nimic nu a fost lasat la intamplare. Despre trimiterea ei la Bruxelles, la Parchetul European, s-a vorbit inca de anul trecut, cand Tudorel Toader declansase procedurile de revocare a ei din functia de procuror-sef al DNA. Dar aici se impune o precizare strict necesara, care inlatura zvonistica de intoxicare si ne trimite in tabloul real al faptelor. In realitate, despre avansarea ei pe noua pozitie s-a vorbit inca din 2015. Tineti bine minte data.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Jos pălăria !

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Cui ?!?

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS