REVISTA PRESEI 11.09.2018

Teona Tomoiagă
Revista Presei /

REVISTA PRESEI 11.09.2018

Adevărul

Suntem ţara cu cea mai mare diaspora

Publicaţia "Adevărul" susţine faptul că ocupăm primul loc în topul ţărilor din Uniunea Europeană cu cei mai mulţi cetăţeni plecaţi în străinătate. Semnalul de alarmă este tras de Banca Naţională a României, care arată că cei care aleg să plece sunt mai ales cei care au un impact direct asupra pieţei muncii.

Adevărul scrie că 17% dintre persoanele care au ales să plece sunt persoane cu studii superioare, ţara noastră a ajuns ocupând locul al doilea (din 43 de state), după Japonia, în ceea ce priveşte dificultăţile cu care se confruntă companiile în procesul de recrutare. Concret, 81% dintre angajatori reclamă astfel de probleme, comparativ cu o medie de 45% la nivelul ţărilor incluse în analiză.

Bancherul

Băncile cu dobânzi mari la depozite şi comisioane mici pentru contul curent

Pentru alegerea celei mai bune oferte privind banca la care e mai bine să fie deschis un cont pentru depunerea unei sume de bani în vederea economisirii pe o perioadă mai lungă, publicaţia "Bancherul" consideră că trebuie luate în vedere două elemente principale:

- dobânda platită pentru un depozit pe termen lung, de regulă de un an;

- comisioanele aferente contului curent, a cardului şi aplicaţiilor de online banking.

De asemenea, publicaţia este de părere că, există trei comisioane ce trebuie luate în calcul, în acest sens:

- comisionul de administrare a contului bancar;

- comisionul pentru cardul ataşat contului;

- comisionul pentru aplicaţia de internet/mobile banking de pe care poţi consulta situaţia contului şi poţi face diverse operaţiuni.

Cotidianul

George Maior va fi audiat miercuri

Publicaţia "Cotidianul" anunţă că Preşedintele Senatului, ambasadorul României la Washington, George Maior, va fi audiat miercuri, în Comisia de politică externă a Senatului, pentru a da explicaţii cu privire la activitatea sa de ambasador, dar şi cu privire la declaraţiile publice pe care le-a făcut în ultima perioadă. Şedinţa va fi publică, iar Maior va fi invitat în calitate de ambasador, nu de fost şef al Serviciului Român de Informaţii.

"Noi îl invităm pe domnul Maior în calitate de ambasador, şi nu de fost şef al SRI şi, sigur, că este o premieră mai degrabă această ipostază inedită care va avea loc, adică o ipostază în care Comisia de politică externă a hotărât se se pună, pentru că, din păcate, în perioada aceasta modernă a parlamentarismului, unele dintre comisii au făcut de multe ori activitate superficială (...) Parlamentul nu şi-a luat în serios rolul de control al Executivului", anunţă Călin Popescu Tăriceanu.

Ziarul Naţional

Unde a greşit Gabriela Firea

Publicaţia "Naţional" este de părere că înverşunarea cu care Gabriela Firea o apără pe Speranţa Cliseru naşte suspiciuni şi că apărarea acesteia nu ar trebui să aibă nici o legătură cu atacarea lui Liviu Dragnea.

Firea susţine că liderul PSD vrea să o scoată basma curata pe ministrul Carmen Dan, publicaţia făcând referire la 10 august, şi singura soluţie la îndemână ar fi culpabilizarea doamnei Cliseru.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Dacă injustiţia se GLOBALIZEAZĂ : da ! ...

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS