REVISTA PRESEI 11.12.2018

M.I.
Revista Presei /

REVISTA PRESEI 11.12.2018

Adevărul

Surse. Opoziţia va depune moţiunea de cenzură miercuri

Surse liberale au declarat pentru "Adevărul" că Opoziţia va depune miercuri, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă. Documentul ar urma să ajungă în Biroul Permanent al Camerei acolo unde se va stabili calendarul dezbaterii şi al votului. Surse politice au declarat pentru "Adevărul" că moţiunea de cenzură pentru înlăturarea Guvernului Dăncilă va fi depusă miercuri. Biroul Permanent va decide ulterior când va fi citită, dezbătută şi votată. "Nu cred că au şanse", a declarat şi liderul PSD, Liviu Dragnea, întrebat dacă îi e teamă că moţiunea de cenzură a Opoziţiei va trece. De asemenea, Dragnea a mai subliniat că nu crede că va fi vreun caz de social-democrat care să voteze moţiunea de cenzură, conform Adevarul.

Bancherul

Guvernatorul BNR: Nu urmeaza prapadul, dar exisa riscul ca urmatoarea recesiune sa ne prinda iar cu garda jos

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a declarat ieri că nu există semne privind apariţia unei noi crize, însa există riscul ca următoarea recesiune care ar putea apărea în viitor, conform legii ciclurilor economice, să ne prindă nepregătiţi, din cauza unor indicatori macroeconomici aflaţi la niveluri ridicate, precum deficitele bugetare şi de cont curent, denumite deficite gemene. El a menţionat că în acest an BNR îşi îndeplineşte cele două mandate, privind stabilitatea preţurilor (cu inflaţie în marja maximă a ţintei BNR, de 2,5% plus 1 punct) şi stabilitatea financiară. Discursul guvernatorului a conţinut însă şi o doză excesivă de laude privind performanţele economiei româneşti după intrarea în Europa, care ar fi avut cel mai rapid ritm de convergenţă reală dintre toate ţările care au aderat la UE.

Pericolele externe, nu cele interne, sunt principalele riscuri privind stabilitatea financiară

Este important de menţionat că BNR nu consideră, nici acum, că ar exista vreun risc sistemic sever la adresa stabilităţii financiare a ţării.

Riscul creşterii deficitelor gemene a fost plasat de BNR abia al doilea în lista pericolelor interne, în categoria tensionarii echilibrelor macroeconomice interne, ca fiind un risc sistemic moderat, dar în creştere, după pericolul de nerambursare a creditelor acordate de bănci populaţiei şi firmelor, care este apreciat ca un risc sistemic ridicat, dar stabil.

Naţional

Cand va fi suspendat Iohannis?

Teoretic, Klaus Iohannis ar putea fi suspendat şi mâine, dar meteorologii au anunţat ploaie în centrul şi vestul ţării. Nu poţi să-l suspenzi pe preşedinte când plouă, scrie şi în Constituţie, dar nu aţi descoperit voi articolul. Dragnea l-a găsit. Ar mai putea fi suspendat şi de Ignat, dar atunci lansează în faţa ambasadorilor programul României privind tăiatul porcului la gât. N-ai cum, prea multe conotaţii. De Crăciun nu, de Paşte nu, în weekend nu, în drum spre Sibiu iarăşi nu, când doarme nu, cand vrea Dragnea nu se poate, pentru că Tăriceanu nu mai vrea. Şi atunci?

În realitate, Iohannis ar putea fi suspendat oricând, numai că cititorii în rune de la televiziuni dau verdicte nefaste, iar fitilologii si presupusologii vin cu concluzii uluitoare, toate trase înainte de a face vreun enunţ.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. ... cel/cea care întocmește rubrica asta o consideră, probabil, o corvoadă: în fiecare zi aceleași trei publicații, cu câte un articol, evident, nu foarte important... :-(

  Ori regândiți (îmbunătățiți) rubrica asta, ori renunțați la ea.

  Părerea mea. 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  EL vs ,, FIARA " BĂSE !!!???

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
Comercianti de Diamante
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Gorgandin
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS