Conferinţa BURSA Tendinţe în pieţele de capital;
Dezbatere asupra problemelor pieţei noastreConferinţa BURSA Tendinţe în pieţele de capital;
Dezbatere asupra problemelor pieţei noastre

REVISTA PRESEI 12.10.2018

E.A.
Revista Presei /

REVISTA PRESEI 12.10.2018

Adevărul

Fuga de puşcărie. Toate fronturile deschise de Dragnea în Justiţie ca să-şi îngroape dosarele

Publicaţia Adevărul scrie că liderul PSD, Liviu Dragnea, a modificat Legile Justiţiei şi Codurile penale, a uneltit ordonanţe de urgenţă pentru a scăpa de judecători incomozi şi a dat în judecată Instanţa Supremă, motivul fiind cursa contracronometru pentru a evita puşcăria. Dragnea a luat prin învăluire Justiţia cu intenţia de a scăpa de problemele penale care l-au adus la un pas de închisoare.

Potrivit Adevărul, Dragnea vrea judecători maleabili, codurile penale modificate şi piedici pentru interceptările telefonice.

Dragnea va fi judecat definitiv în dosarul în care a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare şi se teme că sentinţa va fi din nou în defavoarea sa. Drept urmare, încearcă să schimbe componenţa completului cu ajutorul Vioricăi Dăncilă şi al CCR.

Bancherul

ING, amendata de ANPC pentru ca si-a lasat 7.000 de clienti fara bani pe carduri

Bancherul notează că ING Bank a fost amendata de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) cu 20.000 de lei pentru ca 7.000 de clienti ai bancii au ramas fara bani pe carduri dupa ce aceasta a incasat de doua ori tranzactiile la POS-urile magazinelor sau la bancomatate efectuate de peste 200.000 de clienti in perioada weekend-ului.

Valoarea amenzii, de 20.000 de lei, este aproape de nivelul maxim din intervalul prevazut de lege, intre 3.000 si 30.000 de lei, arata Bancherul.

ING a fost amendata in baza Ordonantei de Guvern (OG) nr. 21 din 1992 privind protectia consumatorilor, articolul 7, litera c, liniuta 2, care prevede ca "prestatorii de servicii sunt obligati să presteze numai servicii care nu afectează viaţa, sănătatea sau securitatea consumatorilor ori interesele economice ale acestora".

Cotidianul

Băsescu, atac exploziv la Iohannis: "Nu poţi să sabotezi..."

Cotidianul scrie că fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat ieri că şeful statului, Klaus Iohannis, nu poate să saboteze politica externă doar pentru că nu se înţelege cu unii miniştrii din Cabinetul Dăncilă, adăugând că România are o politică externă "şifonată".

"În politică externă nu ai soluţie ca preşedinte. Nu poţi să sabotezi politica externă a ţării tale numai pentru că nu-l suferi pe Meleşcanu sau nu poţi lucra cu doamna Birchall. Are consilierii săi de politică externă. Eu cred că e mai şifonată (politica externă -n.r.) decât la terminarea mandatului meu, pentru că România se vede aşa ca o colcăială, fără o direcţie clară, limpede", a afirmat Traian Băsescu, potrivit Cotidianul.

Curierul Naţional

Acuzaţii grave venite de la Bruxelles: ,,Guvernul PSD spune NU banilor europeni pentru pesta porcină africană! Despăgubirea fermierilor afectaţi, sabotată"

Curierul Naţional notează că eurodeputatul Siegfried Mureşan afirmă că Guvernul Dăncilă a votat tăierea fondurilor pentru pesta porcină din bugetul UE, sabotându-i astfel pe fermieri.

"Guvernul Dăncilă sabotează orice şansă ca fermierii români afectaţi de pesta porcină africană să fie despăgubiţi din fonduri europene! Guvernul României a votat în Consiliul Uniunii Europene reducerea alocărilor pentru fermierii afectaţi de pesta porcină africană", afirmă Mureşan, potrivit Curierul Naţional.

Deci la aproape o săptămână după amendamentele depuse de mine, Guvernul a votat în Consiliu tăierea fondurilor pentru pesta porcină. Concret, Executivul condus de Viorica Dăncilă a votat alocarea a zero euro către Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) pentru măsurile specifice destinate fermierilor afectaţi de pesta porcină africană, acolo unde eu solicitasem 100 de milioane de euro. Mai mult, Guvernul Dăncilă a votat şi pentru reducerea cu 8,5 milioane de euro a alocărilor pentru măsuri de urgenţă de combatere a bolilor la plante şi animale în Uniunea Europeană, faţă de propunerea iniţială a Comisiei", afirmă europarlamentarul liberal.

Jurnalul Naţional

Traian Băsescu: Klaus Iohannis nu are adversar în momentul de faţă în cursa prezidenţială

Jurnalul Naţional scrie că fostul preşedinte Traian Băsescu, senator PMP, a declarat ieri că, în opinia sa, Klaus Iohannis nu are în prezent adversar în cursa prezidenţială.

"Klaus Iohannis nu are adversar, în momentul de faţă, în cursa prezidenţială. Nu are", a subliniat Traian Băsescu.

Acesta a adăugat că posibilii adversari de pe partea dreaptă a eşichierului politic ar putea doar să "rupă" ceva din votul de dreapta, în vreme ce candidaţii din partea stângii nu au şanse, în opinia sa.

"Din stânga, oricine vine va fi căsăpit. Din păcate, nu din primul tur. Nu vor alegeri cu 51%, din primul tur. Vor fi două tururi", a conchis fostul preşedinte, potrivit Jurnalul Naţional.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. 5 Judecători și se face media ???; creierul filează pe ac. lege ??? ; 1good go???

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roRoEnergy
Cabinet de avocatTMPS