Conferinţa BURSA Tendinţe în pieţele de capital;
Dezbatere asupra problemelor pieţei noastreConferinţa BURSA Tendinţe în pieţele de capital;
Dezbatere asupra problemelor pieţei noastre

REVISTA PRESEI 19.09.2018

T.T.
Revista Presei /

REVISTA PRESEI 19.09.2018

Adevărul

Cum a repurtat Viorica Dăncilă două rateuri diplomatice în aceeaşi zi

Publicaţia "Adevărul" susţine că premierul Viorica Dăncilă nu a ajuns la timp pentru întâlnirea cu preşedintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker şi a anulat întrevederea cu ministrul german de Externe Heiko Maas, totul în aceeaşi zi.

Premierul ţării noastre avea programată luni seara o întâlnire cu şeful Comisiei Europene Jean-Claude Juncker la Aeroportul Băneasa, pentru o discuţie de 15 minute. Potrivit unor surse guvernamentale, Dăncilă a fost cea care a insistat să se vadă cu acesta însă, contrar tuturor uzanţelor diplomatice, premierul nu a ajuns la timp la aeroport.

O altă întrevedere ratată de Viorica Dăncilă a fost cea cu ministrul de Externe al Germaniei. Ieri seara la cină, ziariştii germani au comentat surprinşi un incident diplomatic petrecut în acea după-amiază. Conform relatărilor acestora, ministrul german Heiko Maas avea programată la Palatul Victoria o întrevedere cu premierul Dăncilă, însă cu puţin timp înainte de ora programată, Guvernul ţării noastre a anulat întâlnirea.

Bancherul

Ţara noastră riscă să intre în capcana veniturilor mijlocii

Publicaţia "Bancherul" este de părere că, deşi salariile au crescut în ultimii 20 de ani de trei ori mai mult decât in alte ţări, de la 30% faţă de media europeană la peste 60% în prezent, ţara noastră riscă să intre în aşa-zisa capcană a veniturilor mijlocii, adică să rămâna pentru mai mulţi ani de acum înainte la acelaşi nivel, făra să-şi reducă în continuare decalajul faţă de ţările UE dezvoltate, după cum informează şeful Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) Suma Chakrabarti.

Transion Report realizat de BERD arată că ţările cu venituri mijlocii au tendinţa de scădere a creşterii productivităţii, fiind şi cazul ţării nostre în ultimii 10 ani, din 2008.

Cotidianul

Claudiu Manda devoalează ce se va întâmpla cu şefii Jandarmeriei

Publicaţia "Cotidianul" scrie că preşedintele Comisiei de control al SRI Claudiu Manda, a declarat ieri la Antena 3, citând informaţii primite pe surse, că astăzi, cei din conducerea Jandarmeriei, vor fi puşi sub acuzare sau vor fi clasaţi drept suspecţi în legătură cu evenimentele petrecute în 10 august din Piaţa Victoriei.

"Înţeleg că Lazăr ar fi ţipat la cei de la secţia Parchetelor militare ca mâine să se producă chestiunea asta", a spus Claudiu Manda.

National

Lucian Pahontu, înfrânt

Publicaţia "Naţional" este de părere că şeful SPP Lucian Pahontu, va avea de oferit multe explicaţii şi note despre activitatea din serviciul pe care îl conduce de ani buni.

Acesta va trebui să explice pe larg în cadrul Comisiei Parlamentare care se va înfiinţa, cum s-au desfăşurat operaţiunile secrete şi care au fost implicările serviciului în activitatea partidelor politice ori în activitatea unor lideri ai acestor formaţiuni care guverneaza. Înfrângerea lui Pahontu vine în urma deciziei de ieri a Curţii Constituţionale, care a hotărât constituriea acestei Comisii în urma unor sesizări.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roRoEnergy
Cabinet de avocatTMPS