REVISTA PRESEI 20.07.2018

R.G.
Revista Presei /

REVISTA PRESEI 20.07.2018

ADEVARUL 

Rusia îşi pierde influenţa în Balcani

Rusia lui Vladimir Putin a pierdut în mare parte bătălia pentru influenţă în Balcani. Nouă dintre cele 12 ţări din regiune sunt membre ale Alianţei Nord-Atlantice, iar toate statele din Balcani sunt fie în Uniunea Europeană, fie aspirante la statutul de membru, relevă Bloomberg.

BANCHERUL

Guvernul este de acord cu legea care permite romanilor sa scape de 80% din datoriile la creditele vandute de banci firmelor de recuperare creante

Guvernul este de acord cu o lege populista care permite romanilor sa scape de 80% din datoriile pe care le au la creditele vandute de banci sau IFN-uri firmelor de recuperare creante, ceea ce induce nu doar hazard moral, stimuland comportamentul de neplata, dar ar putea incalca si dreptul de proprietate consfintit de Constitutie.

COTIDIANUL

Marile restanţe ale României faţă de Comisia Europeană

Comisia Europeană a atras atenţia României că nu îşi îndeplineşte obligaţiile de stat membru (infrigement) în mai multe domenii precum datele din registrul cu numele pasagerilor (Directiva PNR); condiţiile de intrare, şedere şi mobilitate pentru studenţii şi cercetătorii din ţări terţe; asigurările auto; recunoaşterea calificărilor profesionale; măsurile de protecţie a animalelor de laborator; securitatea cibernetică; emisiile de dioxid de sulf. În plus, ţara noastră trebuie să pună în aplicare normele UE privind emisiile industriale. Comisia a decis joi, 19 iulie, să trimită scrisori de punere în întârziere următoarelor state membre: Austria, Bulgaria, Cipru, Cehia, Estonia, Finlanda, Franţa, Grecia, Luxemburg, Olanda, Portugalia, România, Slovenia şi Spania, pentru neîndeplinirea obligaţiei de a comunica adoptarea legislaţiei naţionale de transpunere integrală a Directivei PNR (Directiva 2016/681). Statele membre ar fi trebuit să transpună Directiva în legislaţia naţională până în data de 25 mai 2018. Datele PNR se referă la informaţiile furnizate de pasagerii liniilor aeriene atunci când fac rezervări sau se îmbarcă pentru zboruri. Aceste date pot include informaţii precum numele pasagerului, datele de călătorie, itinerariul, numărul locului, bagajul, datele de contact şi mijloacele de plată. Directiva prevede ca statele membre să instituie un sistem naţional de colectare, analiză şi schimb de date PNR în scopul aplicării legii.

CURIERUL NATIONAL

"Prima Casă", fundaţie pe mită

Procurorii din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică şi poliţişti ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din I.G.P.R au descins joi, 19 iulie, la sediul Fondului de Garantare a Creditelor, într-un dosar în care sunt efectuate 23 de percheziţii. Mai mulţi angajaţi ai instituţiei sunt bănuiţi că ar fi primit bani de la mai multe persoane ca să le analizeze cu prioritate dosarul pentru obţinerea creditelor la programul "Prima Casă".

JURNALUL NATIONAL

Ce schimbări pregăteşte Vasile Blaga în PNL pentru anul electoral 2019

Fostul copreşedinte al liberalilor Vasile Blaga a declarat miercuri, după întâlnirea cu mai mulţi foşti democrat-liberali, că aceştia doresc un PNL puternic, însă a subliniat că sunt multe lucruri de corectat.

"Am dorit să avem o şedinţă fără o ordine de zi, între colegi, între vechi prieteni, pentru că am dus împreună foarte multe bătălii şi majoritatea care nu sunt în concediu au venit la această întâlnire. Ne interesează partidul, asta am spus-o cu toţii, ne interesează parcursul lui, ne interesează tot ceea ce va face în anul electoral 2019, în primul rând câştigarea alegerilor prezidenţiale; sigur, vor conta şi alegerile europarlamentare, dar în primul rând alegerile prezidenţiale, pentru că vedeţi cum se comportă PSD şi astăzi ca un partid stat" , a declarat Blaga.

NATIONAL

Stam pe miliarde de tone de diamante

Sub picioarele noastre se afla o incredibila comoara: peste un milion de miliarde de tone de diamante, care sunt sub suprafata Pamantului, potrivit cercetatorilor prestigiosului prestigiosul Massachusetts Institute of Technology (MIT)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS