REVISTA PRESEI 20.11.2018

E.A.
Revista Presei /

REVISTA PRESEI 20.11.2018

Adevărul

Ce spune Dragnea despre gestul obscen al lui Florin Iordache

Adevărul notează că şeful PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu e de acord cu gestul obscen aăcut de Florin Iordache în plenul Parlamentului, dar că, până la urmă, e vorba de o opinie politică.

"Nu mi-a plăcut gestul. Probabil domnul Iordache s-a fi inspirat din zicerile domnului Iohannis, care spune despre nişte plăcuţe de înmatriculare că sunt opinii politice", a declarat Liviu Dragnea, fiind întrebat ce părere are despre gestul obscen făcut de Florin Iordache săptămâna trecută în plenul Camerei Deputaţilor, conform Publicaţiei.

Dragnea a precizat că Iordache ar trebui sancţionat la fel cum s-a întâmplat şi în cazul altora, adică persoane care nu au fost sancţionate, cum s-a întâmplat cu USR-istul Cristian Ghinea.

"Cred că ar trebui sancţionat la fel cum au fost sancţionaţi şi alţi parlamentari de la USR care au făcut gesturi şi mai urâte", a completat Dragnea.

Bancherul

Băncile bat un nou record la profit: 5,7 miliarde lei, în creştere cu 60%

Publicaţia Bancherul scrie că băncile româneşti au obţinut un profit net de 5,7 miliarde lei în primele nouă luni din acest an, în creştere cu 58% (2,1 miliarde lei) faţă de aceeaşi perioada a anului precedent, ceea ce reprezintă nou record istoric, conform datelor publicate de BNR.

Câştigul din primele nouă luni este mai ridicat decât cel aferent întregului an 2017, de 5,4 miliarde lei.

Aproape 90% din întreg profitul sistemului bancar a fost obţinut de primele 6 bănci că mărime, care au raportat profituri de 5,1 miliarde lei, informează Bancherul.

Băncile au reuşit să obţină un profit record datorită veniturilor în creştere de pe urma acordării unor volume tot mai mari de credite, cu dobânzi în creştere, în timp ce riscul de credit, adică provizioanele sau ajustările pentru depreciere pentru posibile credite neperformante, a continuat să se reducă, unele bănci înregistrând în continuare risc de credit pozitiv, adică reversări din provizioane constituite anterior, precum cele pentru legea dării în plată.

Cotidianul

Firea se leapădă de toate funcţiile din PSD!

Cotidianul informează că Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, că a demisionat şi din funcţia de vicepreşedinte al PSD, după ce ieri dimineaţă anunţase că a renunţat la funcţia de preşedinte interimar al PSD Bucureşti ca o formă de protest faţă de "blocarea" alegerilor la această organizaţie în ultimii doi ani.

Potrivit publicaţiei, Firea nu mai are nici funcţia de preşedinte al PSD Ilfov.

Ea a spus că, după ce în CEx s-a decis dizolvarea conducerii Organizaţiei PSD Ilfov, nu mai avea rost ca ea să rămână pe postul de vicepreşedinte al partidului pentru regiunea Bucureşti-Ilfov.

"Rămân aceeaşi persoană şi cu funcţii şi fără funcţii. Am închis un capitol din viaţa mea", a afirmat Gabriela Firea. Ea a confirmat că sancţionarea sa a fost cerută de către Codrin Ştefănescu în CEx.

"PSD a ajuns să fie condus de un om venit de la PRM şi unul de la PDL", a adăugat Firea. Gabriela Firea a spus că temele prioritare ale CEx au fost "cum să scăpăm de Paul Stănescu şi cum să scăpăm de Gabi Firea", conform Cotidianul.

Curierul Naţional

Mihai Fifor a primit o funcţie importantă în PSD, după plecarea de la Apărare

Curierul Naţional scrie că Mihai Fifor şi-a singur demisia, înainte de începerea Cex, însă nu a rămas în afara nucleului. El a fost numit preşedintele interimar al Consiliului Naţional al PSD.

O funcţie importantă a primit şi Codrin Ştefănescu. Acesta a fost avansat în funcţia de secretar general al PSD, în locul lui Marian Neacşu, exclus din partid, potrivit publicaţiei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
Comercianti de Diamante
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Gorgandin
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS