REVISTA PRESEI 22.11.2018

E.A.
Revista Presei /

REVISTA PRESEI 22.11.2018

Adevărul

Portretul lui Ilan Laufer, politicianul care l-a acuzat pe Iohannis de antisemitism: carieră, avere, scandaluri

Adevărul notează că Ilan Laufer a fost la un pas de a ocupa a doua funcţie în Guvern, însă Klaus Iohannis i-a refuzat această şansă, forţând PSD să propună noi nume pentru două ministere. Ilan Laufer l-a acuzat pe preşedinte de antisemitism, chiar din sediul PSD, invocând ampla sa experienţă profesională.

Ilan Laufer, propus de PSD pentru funcţia de ministru al Dezvoltării în Cabinetul Dăncilă 2, a acuzat că refuzul preşedintelui de a-l numi vicepremier are la bază dispreţul faţă de etnia evreiască. Cu toate acestea, experienţa profesională a lui Ilan Laufer, fost ministru pentru Mediul de Afaceri în guvernul Tudose, nu a fost apreciată suficient nici de social-democraţi, potrivit publicaţiei.

Ilan Laufer s-a aflat în 2017 pe lista de remanieri în Guvernul Tudose, pe motiv de "inactivitate". Revocarea sa din funcţie nu s-a mai întâmplat însă pentru că Mihai Tudose a demisionat, deci odată cu el a picat întregul Executiv.

Bancherul

Remigraţia românilor este încurajată de CEC Bank cu credite tip start-up pentru cei care vor să-şi facă o afacere în ţară

Publicaţia Bancherul arată că CEC Bank este gata să finanţeze firmele nou înfiinţate (start-up) de românii care se întorc în ţară, banca asumându-şi astfel riscul, alături de antreprenori, cu privire la viitorul unei întreprinderi fără experienţă.

CEC Bank se bazează pe experienţă acumulată de românii care au lucrat până acum la firme străine.

În acest sens, banca va cere celui căruia-i acordă creditul să-şi demonstreze prin documente experienţă specifică în domeniul în care doreşte să iniţieze o afacere în ţară sau experienţă antreprenorială pe care unii o au deja în străinătate.

O altă cerinţă este că antreprenorul să participe cu cel puţîn 30% din valoarea proiectului de investiţii în nouă afacere, restul putând fi completat din creditul de la CEC Bank, cu o valoare de maxim 200.000 de lei (în jur de 43.000 de euro), ceea ce înseamnă că proiectul de investiţii în nouă afacere este de cel puţin 61.000 de euro.

O altă condiţie importantă pentru accesarea creditului sunt garanţiile pe care trebuie să le deţină antreprenorul, a căror valoare trebuie să depăşească valoarea împrumutului.

CEC Bank spune că acceptă orice garanţie sau mix de garanţii conform reglementărilor interne privind garantarea creditelor acordate persoanelor juridice.

Cotidianul

Gaz pe focul politic: "Vă trageţi un glonţ în cap?"

Publicatia Cotidianul scrie că adversarii lui Liviu Dragnea muşcă din toate părţile în contextul scandalului privind remanierea.

Fostul premier Victor Ponta, de pildă, a declarat că România nu e guvernată deoarece în Cabinetul actual sunt doar indivizi care habar nu au de ce sunt acolo şi de ce pleacă şi a comparat PSD-ul sub conducerea lui Liviu Dragnea cu Partidul Comunist din Coreea de Nord.

Ponta a criticat lozinca liderilor PSD - "a decis partidul" -, întrebând retoric dacă aceştia "îşi trag un glonţ în cap" dacă aşa "a decis partidul".

"Noi de ceva timp nu avem Guvern, avem o gaşcă de indivizi care nu ştiu de ce sunt acolo, nu ştiu de ce sunt daţi afară. Apropo, dumneavoastră ştiţi de ce i-au dat afară pe foştii miniştri? Ce n-au făcut? Vedeţi? Eu mă uit un pic cu groază pentru că am fost membru PSD, dar nu eram membru la Partidul Comunist din Coreea de Nord, cum sunt cei de acum. Am auzit că la orice întrebare pusă acestor momâi care stăteau lângă Dragnea răspunsul era "că aşa a decis partidul". Deci dacă a decis partidul să vă trageţi un glonţ în cap, vă trageţi? Vă garantez că ar fi răspuns "da, că aşa a decis partidul'. Partidul Comunist din Coreea de Nord, care acum are sediul şi în Kiseleff", a spus Ponta, potrivit Cotidianul.

Atacul a fost lansat după ultimele declaraţii ale liderilor PSD de ieri seară.

Curierul Naţional

Traian Băsescu: Bătălia politică a trecut dincolo de orice limită

Curierul Naţional arată că fostul preşedinte Traian Băsescu a cerut într-o intervenţie telefonică ca PSD să recunoască public implicarea în mesajul lui Ilan Laufer la adresa preşedintelui.

"S-a ajuns mult prea departe în disputa politică, iar laşitatea PSD care nu îşi asumă intervenţia domnului ministru Laufer este ceva cu care ne-am obişnuit. Este exact expresia modelului de viaţă a şefului PSD, Liviu Dragnea. Vă asigur că mesajul lui Laufer nu a fost mesajul lui, ci s-au strâns acolo şi au adăugat fiecare ce a putut aduce aminte şi cu ce a putut contribui la acel mesaj care a dus bătălia politică dincolo de orice limită", a arătat Traian Băsescu, conform publicaţiei.

Fostul preşedinte a arătat că situaţia cea mai corectă pentru a opri bătălia politică care a depăşit orice limite în România este încheiarea unui acord politic care să salveze ţara.

"În aceste condiţii nu mai este decât un singur drum. Vorba lui Iohannis: punct şi de la capăt", a precizat Traian Băsescu.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Laufer acesta, este ca si panza folosita in industria textila, care se punea sub panza pe care se faceau imprimeurile.Adica o panza rebut care in final iesea "manjita" de toate culorile folosite si care,de obicei, era folosita ca pres (calcata in picioare) sau carpa de sters.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS