Conferinţa BURSA Tendinţe în pieţele de capital;
Dezbatere asupra problemelor pieţei noastreConferinţa BURSA Tendinţe în pieţele de capital;
Dezbatere asupra problemelor pieţei noastre

REVISTA PRESEI 28.09.2018

P.E.
Revista Presei /

REVISTA PRESEI 28.09.2018

Adevărul

Surse: Variantele lui Dragnea pentru Ministerul Educaţiei, după demisia lui Valentin Popa. Liderul PSD insistă pentru Ecaterina Andronescu

Publicaţia Adevărul susţine că senatorii Daniel Breaz, Liviu Pop şi Ecaterina Andronescu sunt numele vehiculate în PSD pentru a prelua Ministerul Educaţiei, după demisia lui Valentin Popa. Dragnea insistă pentru Ecaterina Andronescu, unul dintre criticii săi, tocmai pentru a mai clama spiritele în partid. Cele mai mari şanse le-ar avea Daniel Breaz, rectorul Universităţii din Alba Iulia, potrivit publicaţiei.

Liviu Dragnea i-a propus Ecaterinei Andronescu funcţia de ministru al Educaţiei încă dinainte să demisioneze Valentin Popa, susţin surse politice pentru Adevărul.

Andronescu a refuzat, pe motiv că nu vrea să se asocieze cu actuala guvernare PSD, susţinând că Guvernul Dăncilă este cel mai slab Executiv din istoria PSD.

Conform publicaţiei, dacă Ecaterina Andronescu va refuza, noul ministru al Educaţiei va fi senatorul social-democrat Daniel Breaz, rectorul Universităţii din Alba Iulia.

Bancherul

Alpha Bank pregateste primele obligatiuni ipotecare din Romania; ce trebuie sa stie cei care au credite ipotecare

Publicaţia Bancherul susţine că Alpha Bank ar putea fi prima banca din Romania care emite obligatiuni ipotecare, dupa ce Unicredit a amanat, anul trecut, lansarea unor astfel de instrumente financiare. Alpha Bank anunta in martie anul trecut ca intentioneaza sa lanseze obligatiuni corporative de 300 milioane lei, proiect care inca nu a fost pus in practica, fiind posibil sa fie inlocuit cu cel privind obligatiunile ipotecare.

Conform publicaţiei, Alpha Bank si-a informat clientii cu privire la lansarea unui "Program de emisiune de obligatiuni ipotecare in 2018", intrucat, conform legii, este necesara suspendarea dreptului de compensare pe care-l au clientii fata de banca, pe perioada emiterii obligatiunilor.

Compensarea este o modalitate prevazuta de lege, care permite stingerea datoriilor reciproce dintre doua parti, determinate si scadente, pana la concurenta celei mai mici dintre ele, conform publicaţiei.

Cotidianul

Revoluţia Olguţei: Patronii riscă puşcăria

Publicaţia Cotidianul afirmă că Ministrul Muncii Olguţa Vasilescu a anunţat că au fost introduse mai multe amendamente la Legea pensiilor, care va intra în vigoare în 2021, iar până la sfârşitul anului ar urma să fie trecută prin Parlament.

"În vechea lege a pensiilor se spune că angajaţii datorează contribuţii, dar nu se specifica faptul că ele trebuie şi plătite. Acum, am trecut în lege datorat şi plătit. Aceste prevederi vor intra după anul 2021. De anul viitor, pe site-ul Casei Naţionale de Pensii, cât şi pe site-ul ANAF, se va vedea dacă nu se plătesc contribuţiile, pentru ca angajatul să vadă dacă angajatorul livrează sau nu contribuţiile. Ei vor putea vedea şi numărul de puncte, pentru a-şi putea calcula pensia", a spus Olguţa Vasilescu, potrivit Cotidianul.

Curierul Naţional

E.ON dezvoltă, în colaborare cu Microsoft, o soluţie inteligentă şi eficientă pentru locuinţe

Potrivit publicaţiei Curierul Naţional, casa viitorului va fi una inteligentă. Asta va însemna facturi mai mici la energie şi îmbunătăţirea amprentei de carbon a proprietarilor de locuinţe, permiţând în acelaşi timp, un nivel mai ridicat de libertate şi creşterea calităţii vieţii de zi cu zi. Curierul Naţional scrie că a ceastă viziune devine acum realitate, iar E.ON, în colaborare cu Microsoft, poate face acest lucru posibil.

Cele două companii au demarat o colaborare care se bazează pe o soluţie software pentru locuinţe, soluţie care impune noi standarde. E.ON urmează să lanseze prima versiune a acestui nou produs la începutul anului 2019.

În aceste considerente, Ziarul Naţional afirmă că soluţia în discuţie se concentrează, în principal, pe managementul energiei şi are ca scop combinarea datelor provenite de la toate aparatele electrice din casă - inclusiv sistemele de încălzire şi de răcire, instalaţiile fotovoltaice, bateriile sau încărcătoarele pentru vehicule electrice - pe o singură platformă, oferind astfel clienţilor o excelentă vedere de ansamblu prin intermediul unui panou accesibil, cu opţiuni simple de control.

Naţional

Klaus, care a speriat New Yorkul

Publicaţia Ziarul Naţional scrie că presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a speriat New Yorkul cand si-a inceput discursul in cadrul Adunarii Generale a Natiunilor Unite. Conform publicaţiei, discursul lui Klaus Iohannis n-a starnit nicio emotie in sala, iar putinii ascultatori ramasi pareau mai degraba interesati de convorbirile private ori de butonatul telefoanelor.

În aceste considerente, publicaţia susţine că vocea Romaniei s-a facut auzita in cadrul ONU, iar viziunea tarii a fost exprimata la microfon tare si bine argumentat de cativa dintre liderii pe care i-am avut, însa, situaţia actuală devine "jenanta" intrucat avem un presedinte "nebagat in seama" cum n-am avut "in intreaga noastra existenta, chit c-avem doar o suta de ani de organizare statala".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roRoEnergy
Cabinet de avocatTMPS