REVISTA PRESEI 29.01.2019

V.D.
Revista Presei /

REVISTA PRESEI 29.01.2019

Adevărul

Gogoşile Bugetului pe 2019, pudrate cu informaţii false lansate de PSD

Publicaţia "Adevărul" scrie că Legea bugetului de stat pe 2019 este opera lui Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă şi omul în care Liviu Dragnea are cea mai mare încredere pe probleme financiare, susţin surse din PSD. Legea bugetului, care va fi adoptată de Guvern în şedinţa de vineri, e precedată de un noian de informaţii false.

De asemenea, publicaţia notează că Legea bugetului de stat pe 2019 este opera lui Darius Vâlcov, consilierul premierul Viorica Dăncilă şi omul în care Liviu Dragnea are cea mai mare încredere pe probleme financiare, susţin surse din PSD pentru "Adevărul". De altfel, Vâlcov a participat şi la întâlnirea restrânsă de vineri, când Liviu Dragnea, Eugen Teodorovici (minsitrul de Finanţe), Niculae Bădălău ( ministrul Economiei), Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Chiţoiu (secretar general ALDE) au împărţit banii ţării. "Vâlcov a înlocuit-o pe Viorica Dăncilă. Oricum, Vâlcov discută direct cu miniştrii problemle fiscale, nu Dăncilă", susţin sursele citate.

Bancherul

Ratingurile bancilor mari (BT, BCR, BRD si Unicredit) vor fi taiate, daca taxa bancara ramane neschimbata

Publicaţia "Bancherul" informează că ratingurile bancilor mari (BT, BCR, BRD si Unicredit) vor fi diminuate cu o treapta de catre Fitch daca masurile punitive anuntate de Guvern impotriva bancilor vor fi mentinute in actuala forma, ceea ce va afecta serios profitabilitatea si solvabilitatea institutiilor de credit.

Agentia de rating Fitch a anuntat ca a scazut perspectivele de rating ale BCR si BRD de la stabil la negativ, ceea ce inseama ca este posibil ca ratingul celor doua banci romanesti sa fie diminuat cu o treapta, de la BBB+ in prezent la BBB, din cauza introducerii taxei bancare.

Ratingul Unicredit a fost mentinut la BBB- si perspectiva negativa, cu doua trepte sub BCR si BRD, in timp ce ratingul Bancii Transilvania (BT) a ramas de asemenea neschimbat, la BB+ si perspectiva stabilia, cu trei trepte sub ratingul BCR si BRD.

Revizuirea perspectivelor de rating ale BCR si BRD s-a facut pentru ca Fitch considera ca exista o probabilitate mare sa scada plafonul de rating al bancilor romanesti la doar o treapta peste ratingul de tara (BBB- cu perspectiva stabila), fata de doua trepte in prezent.

Cotidianul

S-a redeschis celebrul Hotel Lido

Publicaţia "Cotidianul" informează că puţini ştiu că dincolo de faimă, de stil, de arhitectul celebru (Ernest Doneaud), Lido a fost, alături de Athenee Palace Hilton, un fel de simbol al Bucureştilor, aşa cum Ritz a fost fala Parisului, Dorchester, a Londrei şi St George, a Beirutului. Comuniştii l-au confiscat în 1948 de la celebrul ministru liberal Constantin Angelescu (cel care a introdus în 1925 şi în România examenul de bacalaureat) cînd Hotelul Lido era deja donat uneia dintre urmaşele sale. I-au făcut hîrtii de preluare pe o clădire care nu mai era proprietatea sa, lăsînd astfel deschisă o cale spre recuperare după o privatizare pe genunchi şi în stil proletar făcută de premierul Nicolae Văcăroiu.

Naţional

Dincu, executat de Dragnea!

Publicaţia "Naţional" informează că visurile frumoase de remarire politica ale unuia dintre cei mai vechi "combinagii" ai politicii romanesti s-au spulberat zilele trecute. Cand, dupa cum sustin sursele noastre, intre "domn' profesor" si Liviu Dragnea ar fi avut loc o cearta violenta, in urma careia liderul Partidului Social Democrat i-a dat pur si simplu papucii celui care se visa din nou vicepremier. Insa dincolo de lovitura resimtita din plin de unul dintre "tatucii" grupului de la Cluj, situatia este la un pas de a degenera, Vasile Dincu lamentandu-se cui are timp sa-l asculte chiar ca se teme de razbunarea lui Liviu Dragnea, fara a mai pomeni insa si de ce este Dragnea foc si para pe el. Si anume pentru ca, pur si simplu l-ar fi prins cu "combinatia" politica in gura, desi "domn' profesor" s-ar fi jurat mai ceva ca "Zdreanta" ca el unul nu face asa ceva...

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS