GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

REVISTA PRESEI 5.09.2018

V.D.
Revista Presei /

REVISTA PRESEI 5.09.2018

Adevărul

Guvernul a început şantajul la Iohannis cu România luată ostatică. Ce se întâmplă cu salariile bugetarilor

Publicaţia Adevărul susţine că ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici îl acuză pe şeful statului că-i lasă pe angajaţii la stat fără leafa pe luna septembrie, deşi, pe hârtie, Guvernul are prevăzuţi bani în buget până la finalul anului

În aceste considerente, Adevărul scrie că noul proiect de rectificare bugetară menţine tăierile de buget pentru Administraţia Prezidenţială şi pentru Serviciul Român de Informaţii, în timp ce pentru celelalte servicii scăderile sunt mai mici comparativ cu proiectul iniţial. Astfel, Administraţia Prezidenţială va avea, în continuare, bugetul redus cu 11,1 milioane lei. La fel şi SRI, căruia îi scade bugetul cu 113 milioane de lei.

Bancherul

Bancile romanesti trebuie sa aplice la platile in euro si retragerile de numerar de pe carduri in strainatate aceleasi comisioane ca la tranzactiile in lei

Pentru a argumenta de ce băncile româneşti trebuie să aplice aceleaşi comisioane la plăţile în euro ca la tranzacţiile în lei, publicaţia Bancherul introduce un pasaj de pe site-ul Comisiei Europene: "Cand faci o plata externa in euro, lei sau coroane suedeze in cadrul UE, banca nu te poate taxa mai scump decat echivalentul unei tranzactii nationale. Chiar si bancile din afara UE sunt obligate sa aplice aceasta regula".

Regula se aplica pentru urmatoarele tipuri de tranzactii:

- transferurile intre conturile bancare dintre doua tari UE diferite

-retrageri de numerar la bancomate (ATM) din tari UE

- plati cu carduri de debit si carduri de credit pe teritoriul UE

- tranzactii tip direct debit

Cotidianul

Firea apasă pe acceleraţie în războiul cu Dragnea

Publicaţia Cotidianul, este de părere că războiul din interiorul PSD se acutizează. De asemenea. Publicaţia susţine că primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, marţi seara, că o retragere a lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului "ar fi benefică", în cazul în care liderul PSD nu reuşeşte să îşi schimbe modul de lucru, ceea ce nu crede că se poate întâmpla.

"Este doar punctul meu de vedere, nu m-am consultat cu alţi colegi. Din punctul meu de vedere, da (ar trebui să facă un pas în spate, n.r.). (...) Este doar punctul meu de vedere, nu m-am consultat cu nimeni, nu am cerut acceptul nimănui. Ori schimbă modul de lucru şi renunţă la a se mai consulta doar cu două-trei persoane - multe care nici nu fac parte din Guvern - deci ori schimbă total modul de lucru, dar nu cred că poate să lucreze în acest sens, pentru că ar fi făcut-o - dacă poate, ar fi minunat - dacă nu, cred că o retragere ar fi benefică pentru partid şi nu atât pentru partid, cât pentru ţară", a spus Gabriela Firea, la TVR, întrebată fiind dacă Liviu Dragnea ar trebui "să facă un pas în spate".

National

"Neamtul" isi ia jucariile si pleaca!

Publicaţia "National", susţine că preşedintele Iohannis nu este ingrijorat de probleme economice, financiare sau alte prioritati ale romanilor de rand, ci doar de taierea fondurilor operative ale serviciilor secrete.

De asemenea, publicaţia este de părere că "neamtul" a mers totusi prea departe, mai ales ca partenerii strategici sunt deja cu ochii pe noi, suspendarea sedintei Consiliului Suprem de Aparare al Tarii prin care urma sa se deblocheze rectificarea bugetara atat de asteptata lasandu-i masca pe toti cei prezenti.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. MEGA-TERA-ȘANTAJUL ÎI ÎN FIȘA POSTUI ...

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS