Conferința BURSA - Dezvoltarea Romaniei 2018
BURSA 08.08.2018

A.M.
 
mărește imaginea
     Adevărul
     *  PMB anunță că Federația Românilor de Pretutindeni nu mai vrea să organizeze mitingul din 10 august. Federația: Nu am primit autorizația scrisă
     Publicația Adevărul despre anunțul PMB: "Primăria Capitalei a transmis marți, printr-un comunicat de presă, că Federația Românilor de Pretutindeni a renunțat la organizarea mitingului din 10 august, ignorând faptul că protestul a fost autorizat.Primăria Municipiului București a anunțat marți că Federația Românilor de pretutindeni a cerut anularea autorizației pentru mitingul diasporei din 10 august, în ciuda acordului primit de la Primăria Capitalei pentru acest eveniment. Totodată, instituția sugerează că, în final, PMB va fi acuzată că nu a fost de acord cu manifestația. "Prin această scrisoare, Federația ignoră cu bună-știință faptul că protestul a fost autorizat, așa cum s-a comunicat public, și încearcă să inducă ideea că a primit doar o negație la solicitarea de a organiza aceasta manifestație. Primăria Capitalei a comunicat oficial că mitingul a fost autorizat imediat după întâlnirea primarului general cu toate instituțiile implicate în desfășurarea adunărilor publice, în data de 23 iulie - Prefectura Capitalei, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, Brigada de Poliție Rutieră, Poliția Locală, Jandarmeria, SRI, RATB, Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, precum și reprezentanți ai Direcțiilor din Primăria Capitalei cu atribuții în acest domeniu", susține municipalitatea. În replică, Emanuel Cioacă, președintele Federației Românilor de Pretutindeni, a explicat că organizația pe care o conduce nu își poate asuma organizarea unei manifestații bazându-se doar pe o autorizație acordată la televizor, fără a avea "o hârtie semnată și ștampilată". "Am cerut anularea autorizației pentru că până pe data de 31 nu am primit nicio confirmare de la PMB. Pe data de 23 s-a aprobat acest miting la televizor. Noi nu am primit nicio informare oficială, nici măcar un mail, nicio înștiințare. A existat un comunicat de presă, darn oi am sunat pentru a ne transmite u protocol și nu l-am primit nici în ziua de astăzi. Mi-a răspuns un domn că nu a primit nicio directive de sus ca să îmi transmită acel document. Cum e o înștiințare oficială dacă noi nu am primit ceva semnat, ștampilat? Anularea autorizației nu presupune și organizara mitingului. Oamenii să protesteze, noi doar am vrut să facem ceva legal. Nu am greșit cu nimic. Voi fi și eu în Piața Victoriei vineri, pentru că mi-am luat deja bilet",", a precizat Cioacă marți seara".
     Bancherul
     *  Guvernatorul BNR aplauda aterizarea lina a finantelor si economiei, dupa un zbor zdruncinat
     Conform publicației Bancheurul: "Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, a subliniat in cadrul conferintei de presa de ieri, dupa decizia surprinzatoare pentru majoritatea analistilor de a mentine dobanda la 2,5%, ca finantele tarii au revenit la o situatie de normalitate, de echilibru, dupa socul cresterii preturilor si a salariilor de anul trecut, care au inflamat temporar inflatia, dobanzile, cursul si cresterea economica.
     El s-a limitat insa la a lauda Banca Nationala pentru ca a reusit sa castige o batalie cu inflatia si a mentinut in echilibru indicatorii monetari, referindu-se doar in treacat la indicatorii macroeconomici precum deficitele gemene, cel bugetar si cel comercial, care au declansat senzorii de alarma in timpul zborului avantat din ultimul an, in urma stimularii consumului.
     Intrebat, de Bancherul.ro, cum comenteaza decizia BNR de a nu majora dobanda, conform asteptarilor majoritatii analistilor, Isarescu a raspuns:
     "Probabil ca analistii se bazau pe o evolutie ascendenta in continuare a inflatiei, evolutie infirmata insa de datele pe care le avem noi. Se pare ca in luna iulie, dupa datele noastre preliminare, vom avea chiar inflatie negativa si scadere de preturi. De fapt, acest lucru s-a intrevazut inca din iunie, cand am avut o crestere lunara a inflatiei aproape de 0. Acum lumea tot repetand ca rata anuala a inflatiei este de 5%, cea mai mare din Europa, probabil ca s-a creat o alta perceptie, si ea adevarata. Dar dupa cum stiti, noi prezentam inflatia cu multiplele ei fatete si inflatia lunara stagneaza de cateva luni bune in Romania. Iar daca a mai crescut, este pentru ca anul trecut a fost mai scazuta pana in prezent. Deci este si o chestiune de perceptie."
     In aceeasi zi in care BNR a lasat dobanda neschimbata a furnizat bancilor imprumuturi importante, de 10,5 miliarde lei, la doar cateva saptamani dupa ce atragea de la banci depozite, pentru drenarea lichiditatii in exces din piata".
     Cotidianul
     * Controverse privind protestul din 10 august
     Cotidianul anunță că: "Primăria Capitalei anunță că Federația Românilor de Pretutindeni a informat instituția, în urmă cu câteva zile, că nu va mai organiza mitingul pe 10 august, subliniind că organizatorul încearcă să inducă ideea că a primit un răspuns negativ de la autorități, deși protestul a fost deja aprobat.
     "Primăria Municipiului București a înregistrat, în data de 1 august 2018, o adresă transmisă prin e-mail, prin care Federația Românilor de Pretutindeni informează că renunță la organizarea mitingului din data de 10 august, din Piața Victoriei. Prin această scrisoare, Federația ignoră cu bună-știință faptul că protestul a fost autorizat, așa cum s-a comunicat public, și încearcă să inducă ideea că a primit doar o negație la solicitarea de a organiza aceasta manifestație. (...) Primăria Municipiului București a aprobat organizarea mitingului, găsind soluția pentru siguranța participanților: întrucât cererea viza organizarea unui miting cu 1.000.000 de participanți în Piața Victoriei, un spațiu insuficient pentru un număr atât de mare de oameni, aprobarea a survenit numai după ce, în colaborare cu instituțiile de resort, a fost stabilită extinderea spațiului destinat adunării publice în cauză", au precizat reprezentanții Primăriei Capitalei, printr-un comunicat de presă.
     Primăria Capitalei remintește, de asemenea, că a comunicat inițial că, în urma întrunirii Comisiei de avizare a solicitărilor de avizare a cererilor pentru organizarea și desfășurarea adunărilor publice, cererea de organizare a mitingului din 10 august nu putea fi soluționată favorabil, așa cum era enunțată, întrucât încălca prevederile articolului 2 din Legea nr. 60/1991 republicată privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice.
     "Pentru a discuta condițiile în care adunarea poate avea loc în deplină siguranță și cu respectarea legislației în domeniu, Primăria Capitalei a invitat, ulterior, organizatorul la o întâlnire comună cu reprezentanții tuturor instituțiilor responsabile de ordinea, liniștea publică și siguranța cetățenilor. Organizatorul a transmis, la acea dată, că nu poate lua parte la această ședință de lucru din cauza imposibilității de a reveni în țară".
     Curierul National
     *  Tudorel Toader discută despre finalizarea proiectului de lege privind Parchetul European
     Curierul Național relatează că: "Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, marți, 7 august, că a discutat cu procurorul general al României, Augustin Lazăr, și cu șefii DNA și DIICOT despre finalizarea proiectului de lege privind Parchetul European. Proiectul urmează să fie trecut prin Guvern și ulterior trimis Parlamentului cu solicitarea aprobării într-o procedură de urgență, potrivit Agerpres.
     ,,Am mai discutat despre faptul că trebuie să dăm forma finală proiectului de lege privind Parchetul European/procurorul european. Știți foarte bine că România a votat în Consiliul JAI - Justiție și Afaceri Interne în sensul (...
     ) cooperării consolidate pentru această instituție numită Parchetul European. Și România, fiecare stat membru care cooperează, trebuie să desemneze procurorul european - cel care vine de la fiecare țară membră. Prin urmare, trebuie să finalizăm și am convenit împreună să contribuim la finalizarea proiectului de lege pentru operaționalizarea Parchetului European, astfel încât într-un timp scurt să-l punem în transparență decizională, într-un timp scurt să-l trecem prin Guvern, să-l trimitem la Parlament cu solicitarea aprobării într-o procedură de urgență", a declarat Tudorel Toader.
     Potrivit acestuia, în cadrul întâlnirii s-a discutat și despre desemnarea a încă unui judecător la Tribunalul Uniunii Europene, mai precizează sursa citată.
     ,,Am mai vorbit, și zilele următoare - mâine, poimâine - voi pune anunțul oficial, știți că Tribunalul Uniunii Europene intră în cea de-a doua etapă de reformare. Știți că un număr de 9 state membre ale Uniunii Europene au capacitatea și dreptul legal de a desemna încă un judecător la Tribunalul Uniunii Europene. Noi avem în momentul acesta un judecător la Tribunalul Uniunii și un judecător la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Prin urmare, mai desemnăm încă un judecător cu un mandat de 3 ani să intre în mecanismul rotativ de șase și va trebui să desemnăm așadar al doilea judecător la Tribunalul Uniunii Europene", a mai declarat ministrul Toader".
     Jurnalul National
     *  Cum a "spart" Președinția aproape 40 de milioane de lei, în 3 ani și jumătate de mandat al lui Klaus Iohannis
     Publicația informează că: "Recenta rectificare bugetară, anunțată de către Cabinetul Dăncilă, soldată cu reducerea cu peste 20 la sută din fondurile Administrației Prezidențiale, erodează și mai mult, dacă era posibil, relațiile dintre Palatele Victoriei și Cotroceni. Asta, cu atât mai mult, cu cât Președinția s-a obișnuit, în ultimii trei ani și jumătate, să trăiască "pe picior mare". Din decembrie 2014 și până în luna iunie a anului curent, Administrația Prezidențială a făcut cheltuieli de investiții, potrivit SEAP, în valoare de nu mai puțin de 37,4 milioane de lei cu TVA. Banii s-au dus, în principal, pe lucrări de modernizare și de utilare a Palatului Cotroceni, inclusiv a curții acestuia, pe bilete de avion, pe tehnică de calcul și multimedia, dar și pe carburanți, reparații sau achiziții de autoturisme. Sume importante de bani au fost, însă cheltuite și pentru achiziția de energie electrică, gaze naturale sau pentru medalii și decorații.
     8.387.052,08 euro, cu tot cu TVA, este suma totală pe care Administrația Klaus Iohannis a cheltuit-o în ultimii trei ani și șapte luni. Doar în prima jumătate a acestui an, investițiile realizate se ridică la peste 5,24 milioane de lei".
     National
     * Pretul RCA are toate sansele sa explodeze din nou in aceasta iarna!
     Conform publicației National: "Pentru o corecta si completa informare a tuturor soferilor din Romania, ASSAI face urmatoarele precizari:
     Pretul RCA a scazut cu 19% in primul trimestru al acestui an, in ciuda asa-zisei cresteri a costurilor cu reparatiile reclamate de catre piata de asigurari din Romania.
     "Pe ansamblul intregii piete, prima medie RCA anualizata a scazut cu aproximativ 19% in trimestrul I 2018 comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, inregistrand valoarea de 589 lei." - Evolutia pietei asigurarilor in primul trimestru al anului 2018, emisa de catre ASF in data de 9 Iulie 2018.
     In ciuda faptului ca pretul RCA a scazut semnificativ in ultimii 2 ani, asiguratorii au raportat oficial cele mai mari profituri din ultimii 10 ani.
     Va recomandam sa consultati articolele de presa si comunicatele de presa transmise de catre asiguratorii din Romania pe acest subiect din ultimele 6 luni". 
 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
Trimite părerea ta.
Nume (maxim 50 caractere)
E-mail (optional)
Titlu (maxim 50 caractere)
Mesaj
 
REGULAMENTUL MESAJELOR
Acord
Prin trimiterea opiniei ne confirmați că ați citit regulamentul de mai sus și că vă asumați prevederile sale !

1.  fără titlu
    (mesaj trimis de Pribeagul în data de 08.08.2018, ora 09:31)  
 Le-a intrat morcovul in poponeata, PSD-istilor. Le este frica de justitie, de romani si de electorat.


 
Piaţa de Capital
     Indicii bursieri europeni au închis ședinta de tranzacționare de astăzi în apreciere.  click să citești tot articolul
Piaţa de Capital
     Indicii de pe Bursa de Valori București (BVB) au închis în teritoriu pozitiv, lichiditatea totală fiind de 73,31 milioane de lei (15,7 milioane de euro).  click să citești tot articolul
Piaţa de Capital
     Principalii indici bursieri de pe Wall Street, SUA, au deschis ședința de tranzacționare de astăzi în apreciere.  click să citești tot articolul
Piaţa de Capital
LA MIJLOCUL ȘEDINȚEI:
     Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a înregistrat, în prima parte a ședinței de tranzacționare de astăzi, o lichiditate de 43,4 milioane lei (9,34 milioane de euro).  click să citești tot articolul
Bănci-Asigurări
     * Dolarul a coborât cu 2,26 bani în fața monedei naționale
     * Francul s-a apreciat la 4,1351 lei
      Banca Națională a României (BNR) a anunțat, astăzi, un curs de referință de 4,6559 lei pentru moneda europeană, în apreciere cu 0,40 bani, comparativ cu ședința anterioară, când euro a fost cotat la 4,6519 lei.  click să citești tot articolul
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
21.09.2018
BVB
     * Rulaj de 47 milioane de lei, peste media anului
     
     Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a încheiat ședința de tranzacționare de joi preponderent în teritoriul pozitiv, opt dintre...  click să citești tot articolul
20.09.2018
BVB
     * Scădere de 0,53% pentru BET-NG
     
     Volumul de tranzacționare înregistrat în ședința de la mijlocul săptămânii a Bursei de Valori București (BVB) a fost de 33,45 milioane de lei, dintre care...  click să citești tot articolul
20.09.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au urcat ieri, pe fondul câștigurilor din sectorul materiilor prime.  click să citești tot articolul
19.09.2018
BVB
     * Toți indicii bursieri au închis în creștere
     * Tranzacții cu aproape 3% din MedLife, efectuate pe piața "deal"
     
     Lichiditatea înregistrată în ședința de tranzacționare de ieri la...  click să citești tot articolul
19.09.2018
BURSELE DIN LUME
     Piețele europene au urmat un curs mixt ieri, după ce administrația americană a decis să impună taxe vamale de 10% pe importuri chinezești de 200 de miliarde de dolari.  click să citești tot articolul
18.09.2018
BVB
     * Rulaj de 42 milioane de lei, în apropierea mediei acestui an
     
     Cinci dintre cei nouă indici ai Bursei de Valori București (BVB) au încheiat prima ședință de tranzacționare a săptămânii ușor în...  click să citești tot articolul
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 21 septembrie 2018
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sârbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRY
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
2.8801
2.3806
3.0614
4.1351
0.1822
0.6242
0.2206
4.6559
5.2123
1.4386
3.5050
0.2364
0.4852
1.0851
0.0595
0.4496
0.6306
3.9517
0.2773
0.9692
0.5774
0.0547
0.3541
0.2093
2.6455
0.0394
0.1409
1.0759
0.6269
0.1220
153.4508
5.5550
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
14.09.2018
MREPORT BY TRANSPARENCY INTERNATIONAL
     Globalization has also brought with it an unpleasant effect: cross-border corruption. According to the intermediate report Exporting Corruption for the year 2018, a document drawn up by the organization Transparency International, there is a practice among powerful foreign companies of bribing the public servants of another country when they want to enter the local market.  click here to read the entire article
07.09.2018
DEPUTY VIRGIL POPESCU, VICEPRESIDENT OF THE COMMISSION FOR INDUSTRIES AND SERVICES
     The offshore law will once again reach the Commission, in one or two weeks, according to Mr. Virgil Popescu, the vice-president of the Commission for Industries and Services, the Chamber of Deputies.  click here to read the entire article
05.09.2018
MRS. FIREA'S VERBAL BOMBS
     * "There have been attempts for the prefect to be made a scapegoat"
     * "The support from the government wasn't much to talk about, so if it were withdrawn, there wouldn't be much of a difference"
     Bucharest's General Mayor was heard on Tuesday as a witness by the prosecutors of the General Prosecutor's Office in the case concerning the events which happened on August 10th in Victoriei Square. Before going into the Prosecutors' Department building, Gabriela Firea said she stood by her statements made immediately after the meeting of the National Executive Committee of the PSD and said: "I always speak based on facts, not just in this particular case, but in other areas as well, including politics. I will be answering to the questions of the prosecutor who contacted me and told me I was supposed to be heard in the case which is now being investigated concerning the intervention of the gendarmes on August 10th".  click here to read the entire article
31.08.2018
     The particularly hot weather and the conditions of extreme draught in Europe have brought to light terrible warnings from the past.
     Associated Press recently wrote that in the riverbed of the Elba in the Czech Republic have resurfaced the giant stones known as "the hunger stones", which have indicated over time, the coming of hard times.
     "When you see me, weep", is written on one of these stones, which seems to be considered the best hydrological benchmark in Europe. The inscription is in German and dates back to 1616.
     A detailed analysis of the stone inscriptions was published by the Czech researchers in the "Climate of the Past" magazine in 2013 (author's note: "Droughts in the Czech Lands, 1090-2012 AD", April 2013).  click here to read the entire article
29.08.2018
     * Claudiu Cazacu, XTB România: "United States companies have posted results that even exceeded the analysts' expectations, which were already for 2-figure profit increases"
     * Liviu Moldovan, financial analyst: "Currently, investors have a «blind» faith in the stock markets, in general, and in that of the US, in particular"
     For the first time in the history of the American markets, Nasdaq has surpassed the psychological level of 8,000 points.
     In the August 27 session, the Standard & Poor's 500 (S&P 500) index also reached an all time high, ending the trading session at almost 2,897 points.  click here to read the entire article
27.08.2018
     The capital market was marked, last week, by a number of controversial statements tied to the listing of Digi Communications, starting from the statements made recently by Darius Vâlcov, state advisor on the team of the prime-minister, who wrote on his Facebook page that he has asked the Financial Oversight Authority (ASF) if it was true that the book value of the Digi shares was 1 leu and 8 bani, and pointed out that at the time of the IPO, the shares of Digi were listed at 40 lei and are currently priced at 28 lei (30% down) and keep going down.  click here to read the entire article
23.08.2018
     Angela Merkel inaugurated the highway in December 2005, less than a month after she became chancellor of Germany.
     The highway was built on the territory of the former East Germany, connects Lubeck and the Polish border, after the junction with A11, and goes through the electoral precinct of chancellor Merkel.  click here to read the entire article
20.08.2018
THE NATIONAL MINERAL RESOURCES AGENCY, IN A NOTIFICATION TO THE PRIME-MINISTER:
     The Romanian government has lost over 8 billion lei, between 2006-2018, following the failure to update the royalties paid by the oil and gas companies, says Gigi Dragomir, the president of the National Mineral Resources Agency (ANRM), in a report sent to the prime-minister.  click here to read the entire article
15.08.2018
      * (Interview with Radu Grațian Ghețea, President - CEO of CEC Bank)
     In banking there are many risks and that is why banks need to be flexible and have as diverse an exposure as possible, which take the market circumstances at the time into account, says Radu Grațian Ghețea, President and CEO of CEC Bank. He told us, in an interview: "We have to adapt to what is happening in the market and we need to do things in such a way that the economic activity and that of the bank both function properly. If we're going with the idea that we want to eliminate every risk, then we'll just stop doing anything. For instance, we have been and we are a bank which heavily funds agriculture, which also means animal husbandry. A few years ago, our exposure to the aviculture sector was rather significant, and when the avian flu came we had to cover some non-performing loans on that segment. Now that the avian flu is done, we are facing the swine flu. What should we do, stop lending?"
     Reporter: Lately, there have been opinions from some experts who are saying that there is a wave of non-performing loans of the ones taken out by the First Home Program. What is your comment on these statements?  click here to read the entire article
08.08.2018
     * (Interview with Laszlo Diosi, OTP Bank CEO)
     Reporter: How would you describe the banking market, at the present time?
     Laszlo Diosi: Even though there are plenty of challenges, there are also many opportunities for the Romanian banking system. The lessons of the financial-economic crisis have resulted in a better regulated framework, stable, transparent and predictable. The guiding line of the policies developed by the authorities that are qualified, but in particular by those with a regulatory and oversight role has been characterized by a balance between profitability and systemic safety.
     But there is no shortage of challenges. We are talking here about challenges which concern the digitalization of the banking system and the national and international legislation. The entire system needs to align with complex and sometimes confused regulations.
     Recorded by Emilia Olescu  click here to read the entire article
31.07.2018
     * (Interview with Dan Paul, the president of the Association of Brokers)
     The management of the Bucharest Stock Exchange (BVB) needs to find out from brokers whether Romania truly needs a derivatives market, says Dan Paul, the president of the Association of Brokers, who was kind enough to grant BURSA an interview.  click here to read the entire article
27.07.2018
THE DĂNCILĂ GOVERNMENT AFTER SIX MONTHS
     Now we know why prime-minister Dăncilă was in a hurry to announce the activity report for the first six months at the helm of the Romanian government: the nice tale of the hike of pensions and salaries wasn't supposed to be overshadowed by the evolution of budget expenses, whose increase has led the deficit of the consolidated general budget to 1.61% of the GDP, from 0.88% after the first five months of the year.  click here to read the entire article
23.07.2018
BECAUSE AN AGREEMENT ON THE PRICE COULDN'T BE REACHED,
     The public offer started by Vimetco and Conef for a stake of at most 53.77% of the shares of Alro Slatina (Alro) has been unsuccessful, as the issuer announced that due to the unfavorable market conditions, the shareholders, company and underwriters couldn't agree on a price for the volume of 383.79 million shares put up for sale.  click here to read the entire article
23.07.2018
ECONOMIC ANALYST AURELIAN DOCHIA PREDICTS:
     * According to Eurostat, Romania has the biggest governmental deficit in the EU
     The hike of some taxes, in the near future, is unavoidable, according to economic analyst Aurelian Dochia.
     His statement comes as, in the first quarter, the government's deficit has seen an increase over the last quarter of 2017, according to data by the European Statistics Office (Eurostat).  click here to read the entire article
13.07.2018
Russia World Cup
     The final tournament of the World Football Cup will end with a gala representation, the duel between Croatia and France. France, the with the most expensive players in the tournament, has met the expectations, Croatia is the biggest surprise the of the competition.  click here to read the entire article
.