Conferința BURSA - Dezvoltarea Romaniei 2018
BURSA 17.08.2018

A.M.
 
mărește imaginea
     Adevărul
     * Culisele unui nou scandal în PSD. Omul lui Manda a acuzat-o pe Andronescu că e vândută lui Iohannis. Bădălău și Tudose, împotriva taberei Dragnea-Neacșu
     Publicația Adevărul despre culisele unui nou scandal în PSD: "Surse din PSD au declarat pentru Adevărul că senatorul Elena Craioveanu, fidelă lui Claudiu Manda, la rândul său apropiat de Dragnea, a scris pe un grup intern al partidului că Ecaterina Andronescu este omul lui Iohannis, după ce fostul ministru i-a cerut demisia lui Dragnea. În replică, Nicuale Bădălău, aflat la cuțite cu Dragnea, i-a luat apărarea Ecaterinei Andronescu. Cele mai multe filiale PSD refuză să o atace pe Andronescu. Scrisoarea senatoarei PSD Ecaterina Andronescu, prin care a cerut demisia lui Liviu Drganea din fruntea partidului și schimbarea Guvernului Dăncilă, a deschis din nou lupta pentru putere în partid. Surse din conducerea social-democrată au declarat pentru Adevărul că Marian Neacșu, mâna dreapta a lui Liviu Dragnea în PSD, le-a cerut filialelor "să ia atitudine" față de scrisoarea Ecaterinei Andronescu. Însă liderii din teritoriu nu s-au înghesuit să o critice pe senatoarea PSD, în condițiile în care Ecaterina Andronescu, cu o vechime de 26 de ani în partid, este unul dintre cei mai respectați lideri PSD în țară. Sursele citate suțin că, pe un grup intern al partidului, parlamentarul Elena Craioveanu, vicelider al senatorilor PSD, a criticat-o vehement pe Ecaterina Andronescu, pe care a numit-o "omul lui Klaus Iohannis". Elena Craioveanu este fidelă lui Claudiu Manda, președintele Comisiei SRI din Parlament, la rândul său aflat în cercul apropiat lui Dragnea".
     Bancherul
     * Sectorul bancar a redevenit locomotiva cresterii economice, spune Omer Tetik, seful Bancii Transilvania
     Conform publicației Bancherul: "Sectorul bancar romanesc s-a recuperat complet dupa criza din urma cu 10 ani si a redevenit locomotiva cresterii economice, spune Omer Tetik, directorul general al Bancii Transilvania, detinuta in majoritate de firme si persoane fizice romane si care a ajuns cea mai mare banca din Romania dupa valoarea activelor, inaintea BCR, dupa preluarea Bancpost.
     Si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat recent ca ritmul de crestere al creditarii l-a depasit pe cel al PIB-ului, care a scazut spre potential, de la 7% anul trecut la 4% in prezent, iar finantarile acordate de banci firmelor ar putea deveni noul stimul de crestere economica, dupa epuizarea stimulilor fiscali. Sectorul bancar romanesc inregistreaza in prezent profituri record, peste cele din perioada de euforie din anii 2007 si 2008, fiind insa acum mult mai bine capitalizat, cu o rata de solvabilitate de aproape 20% in medie, si o lichiditate ridicata, datorita unui volum ridicat de depozite ale populatiei si firmelor, raportul credite/depozite fiind de 75%. Seful BT a mentionat si ca bancile romanesti si-au rezolvat problemele creditelor neperformante, rata de neperformanta (NPE ratio) scazand la 6,16% in martie 2018, de la aproape 30% dupa criza din 2008.
     Banca Transilvania are un raport cost/depozite si mai mic, de 66%, in timp ce rata de adecvare a capitalului este de 22,41%, peste media sistemului bancar.
     NPL ratio este 2,95% iar rata de acoperire cu provizioane si garantii imobiliare 120%, iar NPE ratio a scazut la 5,95% in iunie 2018, cu 85% rata de acoperire cu provizioane".
     Cotidianul
     *  State care trăiesc cârpind realizările generațiilor trecute
     Cotidianul anunță că: "De ani de zile, dacă nu de decenii, specialiștii au susținut că podul trebuie dărâmat și reconstruit, iar recent a intrat în calcule și o autostradă alternativă. În 20 de minute s-a găsit vinovați, după 20 de ani de semnale de alarmă. Au început să fie arucate săgeți politice, deși toate guvernele ultimelor decenii au partea lor de vină. Sute de proiecte de infrastructură sunt nefinalizate și pot provoca tragedii. Aleși și alegători deopotrivă preferă însă să-și vadă de vacanță, suspendați într-un prezent pe care-l cred etern, trăind pe umerii generațiilor trecute și ai marilor lor lucrări de infrastructură, fără să se gândească la cei care vor veni. Poate fi imaginea României, însă acum este vorba despre Italia și Viaductul Morandi din Genova, prăbușit pe 14 august, care se înscrie într-o listă lungă a catastrofelor ce desenează un portret trist al Peninsulei.
     Starea șoselelor și a autostrăzilor este oglinda unei țări. "Italia este o țară incapabilă să aibă grijă de bunurile ei și de teritoriul ei, incapabilă să programeze și să prevadă cu ajutorul tehnologiilor avute la dispoziție, însă o țară mereu capabilă să treacă dintr-o stare de urgență în alta", scrie The Huffington Post Italia. "Este o țară care investește din ce în ce mai mult în întreținerea infrastructurii prin licitații și concesiuni pentru companiile private care caută să-și maximizeze profiturile, nu să asigure securitatea".
     Pentru Corriere della Sera, tragedia din Liguria este "o probă a focului pentru bizara majoritate care ne conduce", coaliția formată din două forțe antisistem, Mișcarea de 5 Stele (populistă) și Liga (extrema dreaptă). "De această dată, nu au cum să fie de vină nici Bruxelles-ul, nici piețele, nici George Soros. Totul este «made in Italy»".Având în vedere ca inginerii, cetățenii, edilii au tras repetate semnale de alarmă privind podul din Genova vreme de decenii, jurnaliștii italieni rămân uluiți de rapiditatea cu care acum, după tragedie, s-au găsit vinovații ce nu au fost găsiți ani de zile. "Într-o țară serioasă ar dura două luni să se reconstruiască un pod și doi ani să se găsească un vinovat, dar în Italia este exact invers", concluzionează Linkiesta.
     Fără vreo anchetă încheiată, vinovații sunt șeful companiei de autostrăzi și un ministru al Transporturilor aflat în funcție de nici două luni de zile. "Înainte de tragedie, vinovații erau alții. A fost Europa cea Rea (a vicepremierului Matteo Slvini), au fost imigranții, au fost șoferii de tir polonezi, au fost organizațiile de mediu ce nu doreau autostrăzi".
     "Problema este că nu are sens să căutăm un vinovat câtă vreme pompierii încă mai extrag morți de sub dărâmături. Nu are sens și nu rezolvă esența problemei, pentru că știm de ani de zile că podul este periculos - în 2012, șeful patronatelor din Genova a declarat că podul se prăbuși în zece an -, însă ani de zile nimeni nu s-a sinchisit să repare sau să înlocuiască acest «eșec al ingineriei»". Situația este valabilă în multe alte locuri din Italia, o țară cu 647 de lucrări de infrastructură începute și nefinalizate, țara în care în utimii cinci ani s-au prăbușit zece poduri, după cum scrie Corriere della Sera, țară în care în ultima sută de ani s-au produs 400 de seisme grave".
     Curierul National
     * Guvernul pregătește o nouă lege a insolvenței
     Curierul Național relatează că: "Cadrul legal pe insolvență trebuie schimbat radical. În primul rând nu ar trebui să mai permită ca o firmă în insolvență să aibă relații comerciale cu o firmă din grup. E clar că tu pe acea firmă o ridici, iar eu, statul, sunt păgubit. Altă problemă, să nu mai fie dat un termen lung. Trebuie să fie un singur termen, dacă l-ai încălcat faliment să scrie pe firmă. Aceste lucruri nu sunt legale și morale și se vor schimba cu modificarea acestei legi", a declarat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. În primele cinci luni din anul 2018, numărul societăților comerciale și persoanelor fizice autorizate care au intrat în insolvență a ajuns la cifra de 3686, în creștere cu 11,97% față de aceeași perioadă din anul 2017.
     Potrivit datelor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) cel mai mare număr de insolvențe s-a înregistrat în comerțul cu ridicata și cu amănuntul, repararea autovehiculelor și motocicletelor, respectiv 1130 de cazuri, reprezentând o creștere de plus 13,68% în 2018 față de anul 2017. Dintre acestea, 226 de insolvențe s-au raportat numai la nivelul lunii mai în acest domeniu".
     Jurnalul National
     * Un cutremur de suprafață de 5,3 grade pe scara Richter a zguduit sud-estul Italiei
     Publicația informează că: "Un cutremur cu magnitudinea 5,3 s-a produs joi în Italia, la 72 de kilometri nord-vest de orașul Foggia, în apropiere de coasta Adriatică, anunță institutul american de geofizică USGS, preluat de Reuters. Nu au fost raportate imediat pagube sau victime.Seismul a fost înregistrat la ora locală 20:19 (18:19 GMT) și a avut epicentrul la 4 kilometri sud-est de orașul Montecilfone, la o adâncime de 9 kilometri, a precizat INGV.
     Montecilfone, situat în provincia Campobasso, se află la aproximativ 300 de kilometri est de Roma. Aceeași zonă a fost lovită marți de un cutremur cu magnitudine 4,7.
     Deocamdată nu au fost raportate victime sau pagube după cutremurul de joi. De altfel, nu au existat consecințe majore nici după seismul produs marți.
     Situată între două plăci tectonice, euro-asiatică și africană, Italia are cea mai mare parte a teritoriului expusă la un risc seismic ridicat. Mii de zguduiri sunt înregistrate în fiecare an, chiar dacă majoritatea nu sunt resimțite de populație, notează AFP".
     National
     * Tupeul de a fi presedintele Romaniei
     Conform publicației National: "Ideea ca ne-am confruntat cu o tentativa de lovitura de stat a prins contur tot mai mult, indiferent cat de mult s-ar impotrivi partizanii lui Klaus Iohannis. Daca inainte de 10 august nimeni nu baga mana in foc ca ar fi posibila o asemenea manevra, desi semnalele erau destul de clare, dupa, a cazut cortina si s-a vazut toata nemernicia. Este de ajuns sa revezi imaginile si comentariile unor televiziuni, chiar din ziua de 10 august, ca sa realizezi cat de amanuntita a fost regia. Ca nu s-a ajuns la finalul pe care s-a mizat, este o alta poveste. Chiar si ce se intampla acum, cu invinovatirea Jandarmeriei, mie mi se pare ca tot din aceeasi regie face parte. Centrul de greutate trebuie mutat cu buna stiinta pe altceva, lumea nu trebuie sa mai vada ce a fost in spate si n-a reusit, ci doar cum jandarmii si-au luat-o in cap si s-au purtat mai rau ca niste trupe de ocupatie.
     Ziua de vineri, 10 august 2018, nu marcheaza cu nimic agenda lui Klaus Iohannis. Nu intalniri, nu primiri la Cotroceni, nu decorarea vreunei personalitati, nu decrete promulgate si nici legi retrimise in Parlament sau la Curtea Constitutionala. Eu cred ca a plecat acasa, la Sibiu, inca de dimineata, daca nu o fi plecat cu o zi inainte, caci si 9 august e goala in agenda. Si mai sunt si alte zile la fel de chioare in calendarul prezidential, in care poti sa presupui ca s-a spetit cu privitul pe geam sau cu hranitul ratelor din helesteu. Nu e tupeu sa stai degeaba si sa iei o desaga de bani, e doar o smecherie pe care toata lumea o inghite, fara ca nimeni sa o sanctioneze. In fine, seara, dupa ora 23, cand in Piata Victoriei lovitura de stat se cam tara pe asfalt si se sufoca de gazele Jandarmeriei, Iohannis isi face aparitia. Nu in carne si oase, ci doar pe Facebook, de unde trimite cel mai vitriolant mesaj romanilor care incepusera sa inteleaga pe langa ce au trecut. E tupeu? Nu! Este registrul lui Iohannis". 
 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
Trimite părerea ta.
Nume (maxim 50 caractere)
E-mail (optional)
Titlu (maxim 50 caractere)
Mesaj
 
REGULAMENTUL MESAJELOR
Acord
Prin trimiterea opiniei ne confirmați că ați citit regulamentul de mai sus și că vă asumați prevederile sale !

1.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 17.08.2018, ora 07:49)  
 Mai ,,Nationalule,,esti nemernic , gata sa-i duci de cap pe prosti


 
2.  fără titlu
    (mesaj trimis de Vanat în data de 17.08.2018, ora 08:39)  
 In PSD oricine gandeste altfel decat liderul suprem este considerat vandut. Avem partidul unic condus de liderul (dictatorul) suprem. Este cel mai josnic partid care a existat vreodata in Romania (numai corupti, lingai, sclavi si parveniti). Ar trebui ca putini oameni cu verticalitate din partid sa se grupeze in jurul lui Ponta.


 
Piaţa de Capital
LA MIJLOCUL ȘEDINȚEI:
     Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a înregistrat, în prima parte a ședinței de tranzacționare de astăzi, o lichiditate de 6,74 milioane lei (1,44 milioane de euro).  click să citești tot articolul
Internaţional
     Principalii indici ai burselor asiatice au închis ședința de tranzacționare de astăzi în depreciere.  click să citești tot articolul
Bănci-Asigurări
     * Dolarul a urcat cu 0,58 bani în fața monedei naționale
     * Francul s-a depreciat la 4,1276 lei
     Banca Națională a României (BNR) a anunțat, astăzi, un curs de referință de 4,6578 lei pentru moneda europeană, în apreciere cu 0,19 bani, comparativ cu ședința anterioară, când euro a fost cotat la 4,6559 lei.  click să citești tot articolul
Bănci-Asigurări
     Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 3,14%, valoarea înregistrată în sedința precedentă, potrivit datelor publicate de Banca Națională a României (BNR).  click să citești tot articolul
Piaţa de Capital
     Principalii indici bursieri de pe Wall Street, New York, au închis ultima ședință de tranzacționare mixt.  click să citești tot articolul
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
24.09.2018
     * BET-BK, singurul indice în scădere
     Opt dintre cei nouă indici ai Bursei de Valori București (BVB) au încheiat ultima zi de tranzacționare a săptămânii în creștere, singurul coș de acțiuni care a...  click să citești tot articolul
24.09.2018
     Piețele din Europa au încheiat săptămâna trecută în ton optimist, investitorii fiind atenți la datele pozitive privind economia SUA (producția industrială și activitatea din sectorul privat)....  click să citești tot articolul
21.09.2018
BVB
     * Rulaj de 47 milioane de lei, peste media anului
     
     Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a încheiat ședința de tranzacționare de joi preponderent în teritoriul pozitiv, opt dintre...  click să citești tot articolul
20.09.2018
BVB
     * Scădere de 0,53% pentru BET-NG
     
     Volumul de tranzacționare înregistrat în ședința de la mijlocul săptămânii a Bursei de Valori București (BVB) a fost de 33,45 milioane de lei, dintre care...  click să citești tot articolul
20.09.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au urcat ieri, pe fondul câștigurilor din sectorul materiilor prime.  click să citești tot articolul
19.09.2018
BVB
     * Toți indicii bursieri au închis în creștere
     * Tranzacții cu aproape 3% din MedLife, efectuate pe piața "deal"
     
     Lichiditatea înregistrată în ședința de tranzacționare de ieri la...  click să citești tot articolul
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 24 septembrie 2018
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sârbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRY
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
2.8774
2.3815
3.0579
4.1276
0.1817
0.6244
0.2210
4.6578
5.1941
1.4395
3.5127
0.2353
0.4872
1.0821
0.0600
0.4516
0.6364
3.9575
0.2774
0.9771
0.5771
0.0545
0.3541
0.2100
2.6380
0.0394
0.1409
1.0774
0.6272
0.1220
152.4712
5.5582
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
14.09.2018
MREPORT BY TRANSPARENCY INTERNATIONAL
     Globalization has also brought with it an unpleasant effect: cross-border corruption. According to the intermediate report Exporting Corruption for the year 2018, a document drawn up by the organization Transparency International, there is a practice among powerful foreign companies of bribing the public servants of another country when they want to enter the local market.  click here to read the entire article
07.09.2018
DEPUTY VIRGIL POPESCU, VICEPRESIDENT OF THE COMMISSION FOR INDUSTRIES AND SERVICES
     The offshore law will once again reach the Commission, in one or two weeks, according to Mr. Virgil Popescu, the vice-president of the Commission for Industries and Services, the Chamber of Deputies.  click here to read the entire article
05.09.2018
MRS. FIREA'S VERBAL BOMBS
     * "There have been attempts for the prefect to be made a scapegoat"
     * "The support from the government wasn't much to talk about, so if it were withdrawn, there wouldn't be much of a difference"
     Bucharest's General Mayor was heard on Tuesday as a witness by the prosecutors of the General Prosecutor's Office in the case concerning the events which happened on August 10th in Victoriei Square. Before going into the Prosecutors' Department building, Gabriela Firea said she stood by her statements made immediately after the meeting of the National Executive Committee of the PSD and said: "I always speak based on facts, not just in this particular case, but in other areas as well, including politics. I will be answering to the questions of the prosecutor who contacted me and told me I was supposed to be heard in the case which is now being investigated concerning the intervention of the gendarmes on August 10th".  click here to read the entire article
31.08.2018
     The particularly hot weather and the conditions of extreme draught in Europe have brought to light terrible warnings from the past.
     Associated Press recently wrote that in the riverbed of the Elba in the Czech Republic have resurfaced the giant stones known as "the hunger stones", which have indicated over time, the coming of hard times.
     "When you see me, weep", is written on one of these stones, which seems to be considered the best hydrological benchmark in Europe. The inscription is in German and dates back to 1616.
     A detailed analysis of the stone inscriptions was published by the Czech researchers in the "Climate of the Past" magazine in 2013 (author's note: "Droughts in the Czech Lands, 1090-2012 AD", April 2013).  click here to read the entire article
29.08.2018
     * Claudiu Cazacu, XTB România: "United States companies have posted results that even exceeded the analysts' expectations, which were already for 2-figure profit increases"
     * Liviu Moldovan, financial analyst: "Currently, investors have a «blind» faith in the stock markets, in general, and in that of the US, in particular"
     For the first time in the history of the American markets, Nasdaq has surpassed the psychological level of 8,000 points.
     In the August 27 session, the Standard & Poor's 500 (S&P 500) index also reached an all time high, ending the trading session at almost 2,897 points.  click here to read the entire article
27.08.2018
     The capital market was marked, last week, by a number of controversial statements tied to the listing of Digi Communications, starting from the statements made recently by Darius Vâlcov, state advisor on the team of the prime-minister, who wrote on his Facebook page that he has asked the Financial Oversight Authority (ASF) if it was true that the book value of the Digi shares was 1 leu and 8 bani, and pointed out that at the time of the IPO, the shares of Digi were listed at 40 lei and are currently priced at 28 lei (30% down) and keep going down.  click here to read the entire article
23.08.2018
     Angela Merkel inaugurated the highway in December 2005, less than a month after she became chancellor of Germany.
     The highway was built on the territory of the former East Germany, connects Lubeck and the Polish border, after the junction with A11, and goes through the electoral precinct of chancellor Merkel.  click here to read the entire article
20.08.2018
THE NATIONAL MINERAL RESOURCES AGENCY, IN A NOTIFICATION TO THE PRIME-MINISTER:
     The Romanian government has lost over 8 billion lei, between 2006-2018, following the failure to update the royalties paid by the oil and gas companies, says Gigi Dragomir, the president of the National Mineral Resources Agency (ANRM), in a report sent to the prime-minister.  click here to read the entire article
15.08.2018
      * (Interview with Radu Grațian Ghețea, President - CEO of CEC Bank)
     In banking there are many risks and that is why banks need to be flexible and have as diverse an exposure as possible, which take the market circumstances at the time into account, says Radu Grațian Ghețea, President and CEO of CEC Bank. He told us, in an interview: "We have to adapt to what is happening in the market and we need to do things in such a way that the economic activity and that of the bank both function properly. If we're going with the idea that we want to eliminate every risk, then we'll just stop doing anything. For instance, we have been and we are a bank which heavily funds agriculture, which also means animal husbandry. A few years ago, our exposure to the aviculture sector was rather significant, and when the avian flu came we had to cover some non-performing loans on that segment. Now that the avian flu is done, we are facing the swine flu. What should we do, stop lending?"
     Reporter: Lately, there have been opinions from some experts who are saying that there is a wave of non-performing loans of the ones taken out by the First Home Program. What is your comment on these statements?  click here to read the entire article
08.08.2018
     * (Interview with Laszlo Diosi, OTP Bank CEO)
     Reporter: How would you describe the banking market, at the present time?
     Laszlo Diosi: Even though there are plenty of challenges, there are also many opportunities for the Romanian banking system. The lessons of the financial-economic crisis have resulted in a better regulated framework, stable, transparent and predictable. The guiding line of the policies developed by the authorities that are qualified, but in particular by those with a regulatory and oversight role has been characterized by a balance between profitability and systemic safety.
     But there is no shortage of challenges. We are talking here about challenges which concern the digitalization of the banking system and the national and international legislation. The entire system needs to align with complex and sometimes confused regulations.
     Recorded by Emilia Olescu  click here to read the entire article
31.07.2018
     * (Interview with Dan Paul, the president of the Association of Brokers)
     The management of the Bucharest Stock Exchange (BVB) needs to find out from brokers whether Romania truly needs a derivatives market, says Dan Paul, the president of the Association of Brokers, who was kind enough to grant BURSA an interview.  click here to read the entire article
27.07.2018
THE DĂNCILĂ GOVERNMENT AFTER SIX MONTHS
     Now we know why prime-minister Dăncilă was in a hurry to announce the activity report for the first six months at the helm of the Romanian government: the nice tale of the hike of pensions and salaries wasn't supposed to be overshadowed by the evolution of budget expenses, whose increase has led the deficit of the consolidated general budget to 1.61% of the GDP, from 0.88% after the first five months of the year.  click here to read the entire article
23.07.2018
BECAUSE AN AGREEMENT ON THE PRICE COULDN'T BE REACHED,
     The public offer started by Vimetco and Conef for a stake of at most 53.77% of the shares of Alro Slatina (Alro) has been unsuccessful, as the issuer announced that due to the unfavorable market conditions, the shareholders, company and underwriters couldn't agree on a price for the volume of 383.79 million shares put up for sale.  click here to read the entire article
23.07.2018
ECONOMIC ANALYST AURELIAN DOCHIA PREDICTS:
     * According to Eurostat, Romania has the biggest governmental deficit in the EU
     The hike of some taxes, in the near future, is unavoidable, according to economic analyst Aurelian Dochia.
     His statement comes as, in the first quarter, the government's deficit has seen an increase over the last quarter of 2017, according to data by the European Statistics Office (Eurostat).  click here to read the entire article
13.07.2018
Russia World Cup
     The final tournament of the World Football Cup will end with a gala representation, the duel between Croatia and France. France, the with the most expensive players in the tournament, has met the expectations, Croatia is the biggest surprise the of the competition.  click here to read the entire article
.