Conferința BURSA - Dezvoltarea Romaniei 2018
BURSA 31.07.2018

M.D.
 
mărește imaginea
     Adevărul
     *  Toți oamenii premierului. Cine sunt consilierii care stau în spatele gafelor Vioricăi Dăncilă
     Adevărul relatează: "Dincolo de inadecvarea premierului de a-și gestiona vorbele, sfetnicii care ar trebui să îndrepte prestațiile publice ale Vioricăi Dăncilă sunt ei înșiși persoane cu tot felul de pete în CV, fără a fi nici pe departe standarde de exigență în domeniile lor".
     "Premierul Viorica Dăncilă se face de râs aproape la fiecare apariție publică. Sursa gafelor e o împletire de carențe: emoții, incapacitatea de a conversa într-o limbă străină, cultura politică precară. Toate aceste neajunsuri ar trebui să fie diminuate consistent de consilieri, persoane care se presupune că excelează în domeniile lor de activitate și care pot transfera o parte din cunoștințe sau din abilități către omul politic pe care îl sfătuiesc. Iată cum arată carierele oamenilor care o consiliază astăzi pe Viorica Dăncilă", conform Adevărul.
     Publicația informează că: "Una dintre cele mai scandaloase gafe ale premierului României a vizat politica externă. Viorica Dăncilă a confundat Podgorica, capitala statului Muntenegru, unde se afla în vizită, cu Pristina, capitala statului Kosovo, nerecunoscut de România. Consilierul premierului pe politică externă este Andreea Păstârnac, unul dintre oamenii de încredere ai lui Liviu Dragnea. Păstârnac a fost ambasador în Israel și ministru pentru diaspora în Cabinetele Grindeanu și Tudose. Potrivit unor surse politice, Andreea Păstârnac a susținut în interiorul Guvernului mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, decizie care a generat un scandal cu implicații internaționale, dar și o plângere penală pe care liderul PNL Ludovic Orban a depus-o împotriva premierului Dăncilă.
     Pe probleme economice, Viorica Dăncilă îl are consilier pe Darius Vâlcov, condamnat la 8 ani de închisoare în primă instanță pentru fapte de corupție. În ciuda sentinței, Vâlcov a rămas în guvern și, potrivit unor surse politice, este extrem de influent, în condițiile în care se bucură de sprijinul lui Liviu Dragnea. Darius Vâlcov este cel care a gândit programul de guvernare al PSD și care explică la televizor măsurile economice ale Cabinetului Dăncilă, în locul premierului".
     Bancherul
     *  Creditele acordate de bănci ating un nou record istoric, în ciuda creșterii ROBOR cu 2 puncte, dar cele mai multe sunt pentru consum
     Conform Bancherul: "Creșterea ROBOR la 3 luni cu două puncte procentuale pe parcursul ultimului an, de la 0,8% la 2,8%, poate că a mai încetinit din ritmul de creștere a creditării, dar nu a împiedicat băncile să bată un nou record istoric al volumelor de împrumuturi în lei acordate populației și firmelor".
     Publicația relatează că: "Statisticile BNR arată că în iunie băncile au acordat credite noi in lei în valoare de aproape 6 miliarde de, o valoare care reprezintă un record istoric, cu 11%, echivalentul a 0,6 miliarde lei peste volumul de credite noi din aceeași lună a anului trecut. Creditele acordate populației au însumat 3,4 miliarde lei, peste jumătate din total, cele mai multe (2,1 miliarde lei) fiind credite de consum. În aceeași perioadă, iunie 2017 - iunie 2018, ROBOR la 3 luni, indicele luat în calcul la stabilirea creditelor în lei cu dobânda variabilă, printre care și cele Prima Casă, a crescut cu două puncte, de la 0,8% la 2,8%, având ca efect majorarea dobânzii pentru un credit nou în lei de la 5,5% la peste 7%, deci cu peste 2,5 puncte".
     "Ceea ce a mai redus din numărul clienților eligibili pentru un credit și din valoarea sumelor care pot fi împrumutate. Asta pentru că dobânda determină atât rata lunară pentru un credit, care este plafonată, conform normelor de risc ale băncilor, la un anumit nivel, în general la 50% din venitul lunar, precum și valoarea unui credit, care scade direct proporțional cu costul împrumutului", conform publicației.
     Bancherul a mai spus și că: "Există însă bănci care-și asumă riscuri mai mari și acordă credite și cu grade de îndatorare de peste 50%, iar în ultimul timp multe IFN-uri au acordat destule împrumuturi mici, pe termen scurt, cu dobânzi foarte ridicate, majorâd îndatorarea populației. În aceste condiții și pe fondul creșterii dobânzilor, FMI și BNR s-au gândit că sunt necesare nu doar măsuri de politică monetară, precum creșterea dobânzilor, ci și administrative, prin limitarea gradului de îndatorare, în vederea prevenirii supraîndatorării populației".
     Cotidianul
     *  Godină, prima reacție în cazul șoferului cu numere anti-PSD
     Polițistul Marian Godină a scris, pe pagina sa de Facebook, că imaginea Poliției Române va avea de suferit din cauza comportamentului polițiștilor care i-au dat jos numerele de înmatriculare anti-PSD unui șofer, l-au dus la secție și i-au reținut permisul de conducere, relatează Cotidianul.
     Marian Godină a postat: "Dacă aș fi polițist de frontieră sau rutier și aș fi controlat celebra mașină în trafic, anterior întocmirii dosarului penal de către alți colegi, nu m-aș simți prea confortabil acum și m-aș aștepta la vreo citație. Pentru că ori colegii mei greșesc acum, ori eu am greșit când l-am lăsat pe șofer să plece. Cert e că, din păcate, urmările acestui "război" prostesc vor fi acum decontate de Poliția Rutieră".
     "Marian Badea, adjunct al Poliției Rutiere susține că șoferul care avea plăcuțele de înmatriculare "M..E PSD" a fost oprit de patru ori fără a fi sancționat pentru că autoritățile din România așteptau o clarificare din partea autorităților suedeze. Odată ce această lămurire a venit, șoferul a fost oprit, i s-a întocmit dosar penal și i s-au ridicat plăcuțele", conform Cotidianul.
     Marian Badea a declarat: "Aceasta este o situație inedită. Am considerat că în primul rând trebuie stabilită situația juridică a autovehiculului. Dreptul la liberă circulație a cetățenilor nu poate fi îngrădit și de aceea inițial nu am luat nicio măsură. După primirea răspunsului din Suedia am luat măsura prevăzută de lege, conform căreia autovehiculele pot circula pe teritoriul altei țări doar dacă respectă normele legale în vigoare. Legea din România permite circulația pe drumurile publice doar pentru autovehiculele înmatriculate cu numere compuse din cifre și litere, ori acest număr avea doar litere".
     Curierul Național
     *  Foști președinți, audiați pe tema închisorilor CIA din România
     Curierul Național relatează că: "Fostul premier Adrian Năstase și foștii președinți Traian Băsescu și Ion Iliescu au fost audiați în urmă cu câteva săptămâni în dosarul închisorilor secrete CIA în România, deschis în 2012. Pe parcursul anchetei au mai fost audiați Marius Petrescu, președintele Oficiului Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS), și Ioan Talpeș, fost consilier prezidențial".
     Deși autoritățile române au negat în repetate rânduri existența unei închisori secrete a CIA în România, Ion Iliescu recunoștea în 2015 într-un interviu acordat pentru "Der Spiegel" că a aprobat o cerere pentru un "black site" în perioada 2002-2003, relatează Associated Press. Potrivit jurnaliștilor de la Associated Press, în România ar fi existat două "black sites" ale CIA, la o bază aeriană în apropierea portului Constanța de la Marea Neagră și una în București.
     Ion Iliescu a scris, ieri, pe blogul său, că este "neplăcut surprins de modul în care se reflectă și mai ales se comentează" afirmațiile făcute de el într-un interviu acordat publicației germane "Der Spiegel", scrie agenția Mediafax.
     Ion Iliescu: "Vreau să fiu cât se poate de clar: nu am confirmat în niciun fel existența unei închisori ilegale a CIA pe teritoriul României, închisoare în care s-ar fi aplicat tehnici ilegale de interogare, cum ar fi tortura. Am precizat la fel de clar că, dacă aș fi știut ce destinație are facilitatea solicitată de partea americană, aș fi luat, cu siguranță, o altă decizie. Știind ceea ce aprobasem - acordarea unui sediu pentru reprezentanța CIA în România - justifică faptul că, în toți acești ani, am negat existența unei închisori CIA pe teritoriul României. Resping cu toată hotărârea interpretarea acestui gest - firesc între parteneri și aliați - drept o formă de a «mitui» partea americană, pentru ca România să fie primită în NATO. Aprobarea a fost dată, din câte știu, după ce la Praga, la summitul NATO, în noiembrie 2002, s-a luat decizia admiterii țării noastre în Alianța Nord-Atlantică. Admiterea în NATO este rezultatul firesc al reformelor politice și militare operate după 1989 și a avut un șir de costuri, pe care le-am acceptat, pentru că beneficiile apartenenței noastre la NATO întrec cu mult costurile. Iar acum vedem cu adevărat că atunci am făcut o alegere corectă, care ne asigură securitatea, într-un context internațional complicat și extrem de periculos".
     Jurnalul Național
     *  Cine câștigă din falimentul CFR Marfă
     Jurnalul Național scrie că CFR Marfă, operatorul național de transport de marfă pe calea ferată, are datorii de 190 de milioane de euro, acestea provenind în mare parte din neplata taxei de utilizare a infrastructurii (TUI). Uniunea Europeană face presiuni ca societatea să scape de această datorie prin onorarea sa cât mai rapidă, doar că plata acesteia ar însemna falimentul operatorului.
     
     Publicația informează: "Tot dinspre Bruxelles apar semnale conform cărora orice posibil demers de remediere sau chiar inițiativă a statului român de a scoate operatorul național din impas ar fi catalogată ca fiind un ajutor de stat pentru o companie de stat, fapt ce ar afecta loialitatea concurenței de pe piață, spune Viorel Lucaci, specialist în transportul feroviar. Prin urmare o infuzie de capital, un împrumuturi cu garanție guvernamentală sau ștergerea sau eșalonarea de datorii nu ar fi acceptată de Comisia Europeană, spune Lucaci".
     CFR Marfă este prinsă între două ansambluri de interese foarte puternice, unul de sorginte comunitară, celălalt cu o valoare strategică tot mai mare în contextul geopolitic actual al României, consideră specialistul în transportul feroviar, conform Jurnalul Național.
     Publicația scrie că: "Primul centru, cel comunitar european, este format din instituțiile și actorii care direct sau indirect sub egida unei 'corectitudini a pieței europene de transport feroviar' solicită operatorului național din România plata datoriei respective, putând conduce în mod implicit chiar la falimentul acestuia, cu toate implicațiile ce ar apărea de aici. Al doilea centru este cel strategic, considerent valabil din punct de vedere economic și al interesului național al României.
     Viorel Lucaci: " Conform unor estimări emise din zona feroviară din România, onorarea acestei datorii ar însemna practic falimentul operatorului. Un faliment care ar genera un vid uriaș pe piață. Un asemenea scenariu ar fi benefic pentru un număr considerabil de actori concurenți, mai mici sau mai mari, atât interni cât și externi".
     Operatorul național de transport de marfă deține 30.000 de vagoane și peste 900 de locomotive din care aproximativ 400 se află în exploatare, restul fiind în conservare, conform publicației Jurnalul Național.
     Național
     *  Liban scufundă tancuri pentru a atrage turiști
     Național scrie că: "Amatorii de scufundări pot fi atrași și cu armele. Un ONG libanez a avut ideea să scufunde în Mediterană tancuri și vehicule militare, în largul orașului Saida, la sud de Beirut. Astfel, tancuri AMX-13 (de fabricație franceză) ale armatei libaneze și-au început o carieră navală. În Saida, localnicii au putut vedea un spectacol inedit. Unul câte unul, zece tancuri au fost scufundate în apele mării, cu ajutorul unor macarale, urmate de alte vehicule blindate oferite de armata libaneză pentru crearea unui "parc submarin". Ideea a fost lansată de un ONG local, "Prietenii coastelor din Saida", în parteneriat cu municipalitatea".
     Obiectivul aceste acțiuni: atragerea scufundătorilor și dezvoltarea turismului.
     Kamel Kozbar, reprezentant al ONG-ului: "Va fi un paradis pentru plonjori și un loc unde se va dezvolta o floră submarină".
     "Epavele prezintă avantajul că formează recifuri artificiale și se transformă astfel în habitat pentru o întreagă varietate de specii submarine. Un detaliu al operațiunii a fost făcut public. Toate tancurile au fost plasate în apă cu țevile în direcția vecinului Israel", conform publicației. "Din solidaritate cu poporul palestinian", a explicat Kamel Kozbar. 
 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
Trimite părerea ta.
Nume (maxim 50 caractere)
E-mail (optional)
Titlu (maxim 50 caractere)
Mesaj
 
REGULAMENTUL MESAJELOR
Acord
Prin trimiterea opiniei ne confirmați că ați citit regulamentul de mai sus și că vă asumați prevederile sale !

1.  trist
    (mesaj trimis de un om în data de 31.07.2018, ora 16:07)  
 Inca o companie falimentata...bravos! Cine e programat sa-i ia locul pe piata?


 
Piaţa de Capital
     Indicii bursieri europeni au închis ședinta de tranzacționare de astăzi în depreciere.  click să citești tot articolul
Piaţa de Capital
     Indicii de pe Bursa de Valori București (BVB) au închis în teritoriu negativ, lichiditatea totală fiind de 37,39 milioane de lei (8,02 milioane de euro).  click să citești tot articolul
Piaţa de Capital
     Principalii indici bursieri de pe Wall Street, SUA, au deschis ședința de tranzacționare de astăzi în scădere.  click să citești tot articolul
Piaţa de Capital
LA MIJLOCUL ȘEDINȚEI:
     Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a înregistrat, în prima parte a ședinței de tranzacționare de astăzi, o lichiditate de 6,74 milioane lei (1,44 milioane de euro).  click să citești tot articolul
Internaţional
     Principalii indici ai burselor asiatice au închis ședința de tranzacționare de astăzi în depreciere.  click să citești tot articolul
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
24.09.2018
     * BET-BK, singurul indice în scădere
     Opt dintre cei nouă indici ai Bursei de Valori București (BVB) au încheiat ultima zi de tranzacționare a săptămânii în creștere, singurul coș de acțiuni care a...  click să citești tot articolul
24.09.2018
     Piețele din Europa au încheiat săptămâna trecută în ton optimist, investitorii fiind atenți la datele pozitive privind economia SUA (producția industrială și activitatea din sectorul privat)....  click să citești tot articolul
21.09.2018
BVB
     * Rulaj de 47 milioane de lei, peste media anului
     
     Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a încheiat ședința de tranzacționare de joi preponderent în teritoriul pozitiv, opt dintre...  click să citești tot articolul
20.09.2018
BVB
     * Scădere de 0,53% pentru BET-NG
     
     Volumul de tranzacționare înregistrat în ședința de la mijlocul săptămânii a Bursei de Valori București (BVB) a fost de 33,45 milioane de lei, dintre care...  click să citești tot articolul
20.09.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au urcat ieri, pe fondul câștigurilor din sectorul materiilor prime.  click să citești tot articolul
19.09.2018
BVB
     * Toți indicii bursieri au închis în creștere
     * Tranzacții cu aproape 3% din MedLife, efectuate pe piața "deal"
     
     Lichiditatea înregistrată în ședința de tranzacționare de ieri la...  click să citești tot articolul
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 24 septembrie 2018
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sârbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRY
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
2.8774
2.3815
3.0579
4.1276
0.1817
0.6244
0.2210
4.6578
5.1941
1.4395
3.5127
0.2353
0.4872
1.0821
0.0600
0.4516
0.6364
3.9575
0.2774
0.9771
0.5771
0.0545
0.3541
0.2100
2.6380
0.0394
0.1409
1.0774
0.6272
0.1220
152.4712
5.5582
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
14.09.2018
MREPORT BY TRANSPARENCY INTERNATIONAL
     Globalization has also brought with it an unpleasant effect: cross-border corruption. According to the intermediate report Exporting Corruption for the year 2018, a document drawn up by the organization Transparency International, there is a practice among powerful foreign companies of bribing the public servants of another country when they want to enter the local market.  click here to read the entire article
07.09.2018
DEPUTY VIRGIL POPESCU, VICEPRESIDENT OF THE COMMISSION FOR INDUSTRIES AND SERVICES
     The offshore law will once again reach the Commission, in one or two weeks, according to Mr. Virgil Popescu, the vice-president of the Commission for Industries and Services, the Chamber of Deputies.  click here to read the entire article
05.09.2018
MRS. FIREA'S VERBAL BOMBS
     * "There have been attempts for the prefect to be made a scapegoat"
     * "The support from the government wasn't much to talk about, so if it were withdrawn, there wouldn't be much of a difference"
     Bucharest's General Mayor was heard on Tuesday as a witness by the prosecutors of the General Prosecutor's Office in the case concerning the events which happened on August 10th in Victoriei Square. Before going into the Prosecutors' Department building, Gabriela Firea said she stood by her statements made immediately after the meeting of the National Executive Committee of the PSD and said: "I always speak based on facts, not just in this particular case, but in other areas as well, including politics. I will be answering to the questions of the prosecutor who contacted me and told me I was supposed to be heard in the case which is now being investigated concerning the intervention of the gendarmes on August 10th".  click here to read the entire article
31.08.2018
     The particularly hot weather and the conditions of extreme draught in Europe have brought to light terrible warnings from the past.
     Associated Press recently wrote that in the riverbed of the Elba in the Czech Republic have resurfaced the giant stones known as "the hunger stones", which have indicated over time, the coming of hard times.
     "When you see me, weep", is written on one of these stones, which seems to be considered the best hydrological benchmark in Europe. The inscription is in German and dates back to 1616.
     A detailed analysis of the stone inscriptions was published by the Czech researchers in the "Climate of the Past" magazine in 2013 (author's note: "Droughts in the Czech Lands, 1090-2012 AD", April 2013).  click here to read the entire article
29.08.2018
     * Claudiu Cazacu, XTB România: "United States companies have posted results that even exceeded the analysts' expectations, which were already for 2-figure profit increases"
     * Liviu Moldovan, financial analyst: "Currently, investors have a «blind» faith in the stock markets, in general, and in that of the US, in particular"
     For the first time in the history of the American markets, Nasdaq has surpassed the psychological level of 8,000 points.
     In the August 27 session, the Standard & Poor's 500 (S&P 500) index also reached an all time high, ending the trading session at almost 2,897 points.  click here to read the entire article
27.08.2018
     The capital market was marked, last week, by a number of controversial statements tied to the listing of Digi Communications, starting from the statements made recently by Darius Vâlcov, state advisor on the team of the prime-minister, who wrote on his Facebook page that he has asked the Financial Oversight Authority (ASF) if it was true that the book value of the Digi shares was 1 leu and 8 bani, and pointed out that at the time of the IPO, the shares of Digi were listed at 40 lei and are currently priced at 28 lei (30% down) and keep going down.  click here to read the entire article
23.08.2018
     Angela Merkel inaugurated the highway in December 2005, less than a month after she became chancellor of Germany.
     The highway was built on the territory of the former East Germany, connects Lubeck and the Polish border, after the junction with A11, and goes through the electoral precinct of chancellor Merkel.  click here to read the entire article
20.08.2018
THE NATIONAL MINERAL RESOURCES AGENCY, IN A NOTIFICATION TO THE PRIME-MINISTER:
     The Romanian government has lost over 8 billion lei, between 2006-2018, following the failure to update the royalties paid by the oil and gas companies, says Gigi Dragomir, the president of the National Mineral Resources Agency (ANRM), in a report sent to the prime-minister.  click here to read the entire article
15.08.2018
      * (Interview with Radu Grațian Ghețea, President - CEO of CEC Bank)
     In banking there are many risks and that is why banks need to be flexible and have as diverse an exposure as possible, which take the market circumstances at the time into account, says Radu Grațian Ghețea, President and CEO of CEC Bank. He told us, in an interview: "We have to adapt to what is happening in the market and we need to do things in such a way that the economic activity and that of the bank both function properly. If we're going with the idea that we want to eliminate every risk, then we'll just stop doing anything. For instance, we have been and we are a bank which heavily funds agriculture, which also means animal husbandry. A few years ago, our exposure to the aviculture sector was rather significant, and when the avian flu came we had to cover some non-performing loans on that segment. Now that the avian flu is done, we are facing the swine flu. What should we do, stop lending?"
     Reporter: Lately, there have been opinions from some experts who are saying that there is a wave of non-performing loans of the ones taken out by the First Home Program. What is your comment on these statements?  click here to read the entire article
08.08.2018
     * (Interview with Laszlo Diosi, OTP Bank CEO)
     Reporter: How would you describe the banking market, at the present time?
     Laszlo Diosi: Even though there are plenty of challenges, there are also many opportunities for the Romanian banking system. The lessons of the financial-economic crisis have resulted in a better regulated framework, stable, transparent and predictable. The guiding line of the policies developed by the authorities that are qualified, but in particular by those with a regulatory and oversight role has been characterized by a balance between profitability and systemic safety.
     But there is no shortage of challenges. We are talking here about challenges which concern the digitalization of the banking system and the national and international legislation. The entire system needs to align with complex and sometimes confused regulations.
     Recorded by Emilia Olescu  click here to read the entire article
31.07.2018
     * (Interview with Dan Paul, the president of the Association of Brokers)
     The management of the Bucharest Stock Exchange (BVB) needs to find out from brokers whether Romania truly needs a derivatives market, says Dan Paul, the president of the Association of Brokers, who was kind enough to grant BURSA an interview.  click here to read the entire article
27.07.2018
THE DĂNCILĂ GOVERNMENT AFTER SIX MONTHS
     Now we know why prime-minister Dăncilă was in a hurry to announce the activity report for the first six months at the helm of the Romanian government: the nice tale of the hike of pensions and salaries wasn't supposed to be overshadowed by the evolution of budget expenses, whose increase has led the deficit of the consolidated general budget to 1.61% of the GDP, from 0.88% after the first five months of the year.  click here to read the entire article
23.07.2018
BECAUSE AN AGREEMENT ON THE PRICE COULDN'T BE REACHED,
     The public offer started by Vimetco and Conef for a stake of at most 53.77% of the shares of Alro Slatina (Alro) has been unsuccessful, as the issuer announced that due to the unfavorable market conditions, the shareholders, company and underwriters couldn't agree on a price for the volume of 383.79 million shares put up for sale.  click here to read the entire article
23.07.2018
ECONOMIC ANALYST AURELIAN DOCHIA PREDICTS:
     * According to Eurostat, Romania has the biggest governmental deficit in the EU
     The hike of some taxes, in the near future, is unavoidable, according to economic analyst Aurelian Dochia.
     His statement comes as, in the first quarter, the government's deficit has seen an increase over the last quarter of 2017, according to data by the European Statistics Office (Eurostat).  click here to read the entire article
13.07.2018
Russia World Cup
     The final tournament of the World Football Cup will end with a gala representation, the duel between Croatia and France. France, the with the most expensive players in the tournament, has met the expectations, Croatia is the biggest surprise the of the competition.  click here to read the entire article
.