Rex Tillerson, fostul secretar de stat american, avertizează asupra acţiunilor "îngrijorătoare" ale Rusiei

M.D
Internaţional /

Rex Tillerson (Sursa foto: Facebook)

Rex Tillerson (Sursa foto: Facebook)

Într-un discurs ţinut după ce a fost demis din funcţie, fostul secretar de stat, Rex Tillerson, a avertizat că Rusia are un "comportament îngrijorător", relatează BBC.

Fostul secretar de stat, adresându-se reporterilor la Departamentul de Stat, a spus că în timpul mandatului său s-au îmbunătăţit relaţiile cu China, iar programul nuclear al Coreei de Nord a fost ţinut sub control.

Rex Tillerson a mai punctat că: "Mai este mult de muncă pentru a răspunde comportamentului şi acţiunilor îngrijorătoare ale Guvernului rus. Rusia trebuie să analizeze cu grijă dacă acţiunile sale sunt în interesul poporului rus sau al lumii, într-un sens mai larg. Dacă vor continua pe acelaşi drum, este probabil că se vor găsi mai izolaţi, o situaţie care nu este în interesul nimănui".

Tillerson a precizat că a discutat cu Trump pentru a putea exista claritate în următoarele zile.

La rândul său, Donald Trump, vorbind cu reporterii în faţa Casei Albe, a spus că neînţelegerile dintre el şi Tillerson au fost cauzate de "chimia" dintre ei. "Ne înţelegeam chiar bine, dar nu eram de acord în privinţa unor lucruri. Dacă analizăm acordul cu Iranul, cred că este teribil. Bănuiesc că el a considerat că este în regulă. Cu Mike, Mike Pompeo, avem un tip de gândire similar. Cred că o să meargă foarte bine", a spus Trump.

Fostul şef al ExxonMobil s-a contrazis în repetate rânduri în public cu Casa Albă, după ce a fost numit secretar de stat anul trecut. Trump l-a concediat oficial pe Tillerson printr-o postare pe Twitter şi l-a numit pe fostul director al CIA, Mike Pompeo, în funcţia de secretar de stat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ADRBIwww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită