REZULTAT RECORD:"Volkswagen" a livrat peste un milion de vehicule în martie

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

"Volkswagen" a livrat peste un milion de vehicule în martie

Noua conducere a companiei ia în considerare vânzarea de active 

Compania auto germană "Volkswagen" AG a înregistrat, în martie 2018, cel mai bun rezultat lunar din istoria sa în privinţa livrărilor, conform anunţului făcut ieri de producător, care menţionează că şi primul trimestru a fost încheiat cu un record istoric.

Grupul "Volkswagen" a livrat peste 1,04 milioane de maşini luna trecută, cu 5,3% mai mult faţă de februarie, iar în intervalul ianuarie-martie 2018, peste 2,6 milioane de unităţi, în creştere anuală cu 7,4%.

În primele trei luni din 2018, compania a vândut peste 1,1 milioane de vehicule în Europa, cu 4,1% mai mult faţă de acelaşi interval din 2017.

Noul director general al "Volkswagen", Herbert Diess, a anunţat, la finele săptămânii trecute, că ia în considerare vânzarea unor active şi reorganizarea grupului. Diess a spus că va analiza diferitele active din portofoliul companiei, care includ diviziile "Renk" şi "MAN Diesel", pentru a vedea dacă are sens păstrarea lor.

"Vom trece în revistă toate opţiunile şi vom stabili ce afaceri vor fi scoase la vânzare, respectiv unde vom face investiţii", a declarat noul şef al companiei.

Amintim că, joia trecută, grupul "Volkswagen" a anunţat numirea şefului diviziei VW, Herbert Diess, în postul de director general, în cadrul unei restructurări ample, care include regruparea mărcilor de autoturisme în trei divizii (Volume, Premium şi Super Premium) şi pregătirea diviziei de camioane pentru o posibilă listare.

Herbert Diess îl înlocuieşte, astfel, pe Matthias Muller, care pleacă de la conducerea constructorului auto după numai trei ani în funcţie.

Conform noilor planuri, "Volkswagen" se va împărţi în şase noi domenii de activitate, plus un portofoliu pentru China, în cadrul eforturilor de descentralizare a responsabilităţilor şi de îmbunătăţire a eficienţei companiei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Ecosmart
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro