REZULTATE ANUALEProfitul SIF Banat-Crişana anul trecut, cu 33,4% peste nivelul previzionat

C.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Profitul SIF Banat-Crişana anul trecut, cu 33,4% peste nivelul previzionat

Veniturile SIF 1 au scăzut cu 10,7% 

SIF Banat-Crişana (SIF1) a înregistrat pentru 2013 un profit net preliminat de 80,1 milioane lei (17,9 milioane euro). Câştigul este cu 20,3% sub cel din 2012, de 100,5 milioane lei, care nu a mai fost distribuit acţionarilor sub formă de dividende, ci a rămas la dispoziţia companiei pentru investiţii. Profitul din 2013 este cu 33,4% peste nivelul previzionat, precizează oficialii companiei.

SIF Banat-Crişana (SIF1) a raportat pentru 2013 venituri cu 10,7% mai mici, de 142,09 milioane lei, diminuarea fiind determinată de scăderea volumului veniturilor din investiţiile financiare cedate. Cheltuielile totale au crescut cu 20,9%, comparativ cu 2012. "Majorarea se regăseşte la toate elementele semnificative de cheltuieli şi anume - cheltuieli privind investiţiile financiare cedate, cheltuieli din diferenţe de curs valutar, cheltuieli privind comisioanele, cu amortizarea si provizioanele şi alte cheltuieli din activitatea curentă", se arată în raportul companiei transmis BVB.

Activele totale deţinute de SIF Banat-Crişana, în valoare totală de 1.110 milioane de lei la 31 decembrie 2013, au crescut cu 15,8% faţă de sfârşitul anului precedent, potrivit unui comunicat al companiei. Activele imobilizate totale s-au majorat cu 22,5% raportat la anul 2012, atingând 997,5 milioane de lei. "Creşterea s-a regăsit în valoarea activelor financiare imobilizate totale, fiind determinată în principal de: tranzacţia de schimb de acţiuni realizată prin aportarea de către SIF 1 la capitalul social al SIF Imobiliare PLC, cu acţiunile deţinute la 18 societăţi comerciale care activează în domeniul imobiliar, valoarea titlurilor noi dobândite fiind înregistrate la valoarea de aport; achiziţiile de acţiuni (inclusiv participări la majorări de capital social) şi obligaţiuni", se mai arată în raportul companiei transmis BVB.

Activele circulante s-au diminuat cu 22%, anul trecut, ajungând la 112,6 milioane de lei, la finalul anului. Scăderea volumului acestor active a fost influenţată, în opinia reprezentanţilor SIF1, de diminuarea volumului investiţiilor financiare pe termen scurt, ca rezultat al investiţiilor efectuate în titluri financiare imobilizate.

Datoriile totale au crescut cu 3,3% faţă de anul 2012, urmare a majorării volumului obligaţiunilor privind impozitul de profit.

Capitalurile proprii au ajuns la 1.028 milioane de lei la 31 decembrie 2013, în creştere cu 17,6% faţă de finalul anului precendent, consecinţă a creşterii volumului rezervelor (rezerve aferente portofoliului de titluri şi rezerve constituite din profitul net).

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. prima data cand vad un articol despre sif1,in ultimul an si nu vad niciun un comentariu rautacios despre administratorii sif 1...oare s-a schimbat ceva in perceptia investitorilor?

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS