Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

REZULTATE FINANCIARE, 2018:MedLife a înregistrat o creştere de 29% a cifrei de afaceri

V.I.
Companii /

Mihai Marcu

Mihai Marcu

MedLife, simbol bursier (M), anunţă încheierea anului 2018 cu o cifră de afaceri pro-forma, consolidată la nivel de grup, în valoare de 804 milioane de lei, înregistrând astfel o creştere de 29% faţă de 2017.

La capitolul EBITDA, grupul a obţinut o creştere de 33% faţă de anul precedent, cifra pro-forma raportată la nivelul anului 2018 fiind de 103 milioane de lei, anunţă un comunicat de presă al companiei.

În ceea ce priveşte cifra de afaceri împărţită pe liniile de business, clinicile şi divizia corporate au cea mai mare pondere, 31%, respectiv 21%, iar de menţionat este că segmentul clinicilor a avut o creştere de aproximativ 50% faţă de 2017. Clasamentul este urmat de spitale şi laboratoare, cu pondere de 20%, respectiv 17%. Potrivit reprezentanţilor companiei, rezultatele obţinute sunt în linie cu estimările iniţiale şi semnificativ peste ritmul de creştere al pieţei, se mai arată în comunicat.

"Anul 2018 a fost un an plin de provocări, de proiecte ce au vizat dezvoltarea prin achiziţii. Am finalizat tranzacţia Polisano şi am adus in grupul nostru prin achiziţia unor pachete majoritare alte trei companii, Ghencea Medical Center, Solomed şi Transilvania Imagistică, iar în momentul de faţă, am ajuns la o acoperire foarte bună a ţării", a declarat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO MedLife Group.

Pentru 2019, reprezentaţii grupului MedLife îşi propun să menţină ritmul dinamic de dezvoltare. Compania a început anul prin anunţarea achiziţiei pachetului majoritar din grupul de firme Rozsakert Medical Center din Ungaria, fiind singurul operator român de servicii medicale private care se extinde peste hotare.

"De la listarea la Bursa de Valori Bucureşti, după un an 2015 în care am avut o cifră de afaceri de 85 milioane de euro, am fost prima companie medicală privată din România care a depăşit pragul de 100 milioane euro, ajungând la 176 milioane euro la finele 2018. Acest lucru, coroborat cu achizitia pachetului majoritar a grupului Rozsakert din Ungaria şi noile deschideri, ne dau speranţa că o să fim primii care vor depăşi pragul de 200 milioane de euro în 2019", a încheiat Mihai Marcu.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS