Rockwool investeşte 50 milioane euro într-o fabrică nouă, lângă Ploieşti

R.R.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii /

Rockwool investeşte 50 milioane euro într-o fabrică nouă, lângă Ploieşti

Grupul danez Rockwool inves­teşte aproximativ 50 de milioane de euro în construcţia fazei iniţiale a fabricii sale de vată minerală bazaltică din judeţul Prahova, a anunţat, ieri, compania printr-un comunicat.

"Terenul pe care va fi amplasată fabrica măsoară circa 30 de hectare şi se află în parcul industrial Ploieşti West Park", mai arată comunicatul, potrivit căruia ar urma să fie generate în jur de 150 de locuri de muncă direct şi alte 300 în mod indirect, pentru servicii şi logistică.

Potrivit informaţiilor furnizate, constructorul selectat pentru dezvoltarea primei unităţi de producţie din România a Grupului Rockwool este Con-A, o societate de construcţii cu capital românesc.

Conform Rockwool, producţia de vată minerală din fabrica de lângă Ploieşti va începe anul viitor, cea mai mare parte a materiei prime va proveni din ţara noastră, iar serviciile de logis­tică şi forţa de muncă angajată direct de companie, sau de firmele subcontractante, vor fi majoritar locale.

Grupul Rockwool a anunţat, la finalul anului trecut, investiţia într-o fabrică de vată minerală bazaltică în judeţul Prahova, parte a planului său de a des­chide noi capacităţi de producţie în Statele Unite ale Americii, Suedia şi România, mai notează comunicatul.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS