România ţinteşte 10 miliarde dolari - comerţ bilateral cu Turcia

A.P.
Ziarul BURSA #Macroeconomie /

Ţara noastră îşi propune să atingă o valoare a comerţului bilateral cu Turcia de 10 miliarde dolari, faţă de nivelul de aproape 7 miliarde dolari de la finele anului trecut, după cum a declarat, vineri, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan Oprea, în cadrul unui forum de afaceri România-Turcia.

Oficialul a subliniat că Turcia este un partener strategic al României, fiind cel mai important partener comercial extracomunitar al ţării noastre.

Ministrul de resort a menţionat, citat de Agerpres: "Dinamica economiei mondiale ne invită să valorificăm într-un ritm mult mai alert oportunităţile generate de economiile statelor noastre, coroborat cu poziţia geografică. Ne propunem să atingem ţinta de 10 miliarde dolari comerţ bilateral, pe baza semnalului politic dat la întâlnirea din octombrie 2018 dintre premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Recep Erdogan. Ne dorim să ajungem la acest obiectiv, în condiţii de balanţă comercială echilibrată. La finele anului 2018, volumul schimburilor comerciale s-a apropiat de 7 miliarde de dolari".

El a mai spus că domeniile de interes pentru oamenii de afaceri români în Turcia sunt energia şi echipamentele energetice, petrochimia, producţia de echipamente electrocasnice, de componente auto, de material rulant, industria alimentară, cea a materialelor de construcţii şi turismul.

În România există 15.433 de societăţi cu capital turcesc. Acestea au un capital subscris de 516 milioane de euro, iar investiţiile directe se ridică la 520 de milioane de euro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS