România va găzdui centrul regional de echipare şi întreţinere a elicopterelor Black Hawk pentru Europa Centrală

M.D
Companii /

România va găzdui centrul regional de echipare şi întreţinere a elicopterelor Black Hawk pentru Europa Centrală

Companiile ROMAERO şi SIKORSKY, parte al grupului Lockheed Martin, au semnat un acord de parteneriat industrial, astăzi, la sediul Ministerului Economiei, într-un cadru oficial, în prezenţa Ministrului Economiei, Dănuţ Andruşcă, a Preşedintelui Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, Dorel Căprar, precum şi a reprezentanţilor Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti, conform comunicatului remis către Redacţie.

Reprezentanţii au declarat că: "Parteneriatul industrial dintre ROMAERO şi SIKORSKY (parte al grupului Lockheed Martin) se axează pe activităţi care vor asigura participarea pe termen lung a mai multor companii din industria naţională de apărare a României la lucrări de asamblare, echipare, customizare şi întreţinere a elicopterului multi-misiune Sikorsky UH-60 Black Hakw. Centrul de la Bucureşti va fi singurul autorizat de grupul Lockheed Martin pentru echiparea şi întreţinerea elicopterului multi-misiune Sikorsky UH-60 Black Hawk în Europa Centrală."

Dănuţ Andruşcă, Ministrul Economiei, a punctat că : "Acordul semnat astăzi reprezintă o confirmare a potenţialului industriei româneşti, care este capabilă să realizeze produse cu valoare adăugată ridicată. Aşteptăm să vedem care vor fi efectele economice concrete ale acestui acord şi cât de repede vor fi ele resimţite la nivelul industriei şi economiei româneşti. Ministerul Economiei va sprijini iniţiativele companiilor din subordine care pot duce la relansarea activităţii industriale. În acelaşi timp, acest acord este şi o confirmare a bunelor relaţii şi a parteneriatului strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii".

Eric Schreiber, Vicepreşedinte Sikorsky a susţinut că: "Abilitatea noastră de a furniza cel mai capabil elicopter în lupta de suprafaţă (ASuW) şi anti-submarin (ASW) existent ar putea oferi României, la cel mai competitiv preţ, acoperirea necesară importantei poziţii strategice pe care aceasta o deţine la Marea Neagră".

Declaraţia domnului Remus Vulpescu, Directorul General ROMAERO S.A.:

"Calităţile elicopterului Black Hawk sunt impresionante: poate îndeplini misiuni în toate anotimpurile, poate zbura în furtună, ziua sau noaptea, este foarte rapid şi poate transporta un număr mare de pasageri pe care îi protejează chiar şi împotriva loviturilor de tun de calibru până la 23mm. Dotat cu armament, Black Hawk devine redutabil în comparaţie chiar cu aeronave specializate numai pentru luptă. În misiunile umanitare este greu de întrecut, iar ca vehicul aerian de pază a frontierelor este deosebit de valoros."

Elicopterul Sikorsky UH-60 Black Hawk este cel mai utilizat elicopter multi-misiune din lume, cu peste 4.500 unităţi în serviciu în cadrul forţelor armate ale SUA şi altor peste 20 de state.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ADRBIwww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită