"Romarm Făgăraş", vândută în bloc

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale /

"Romarm Făgăraş", vândută în bloc

Lichidatorul judiciar scoate la licitaţie active de 4,2 milioane euro

Active de 4,2 milioane euro ale producătorului de explozibil "Rom­arm Făgăraş", ce constau în 139 de hectare de teren cu construcţii şi ins­talaţii, urmează să fie scoase la licitaţie, pe 8 iunie, de către lichidatorul judiciar al societăţii, Info-Dip Insolvency Braşov. "Uzina de produse speciale Făgăraş" figurează, în ultima raportare la Ministerul de Finanţe, cu datorii de 16,5 milioane lei, iar vânzarea în bloc a activelor, pentru 4,2 milioane euro, ar face posibilă îndestularea creditorilor publici şi privaţi.

Filiala producătorului naţional de armament şi tehnică de apărare "Romarm", se află în reorganizare judiciară din 2005. Reprezentanţii lichidatorului judiciar ne-au precizat că procedura de valorificare a activelor a început în 2008, perioadă care a coincis cu apariţia primelor efecte ale crizei financiare internaţionale în ţara noastră, fapt ce a împiedicat vânzarea bunurilor uzinei.

"Noi suntem în plină procedură de valorificare, iar activele pe care le scoatem la licitaţie reprezintă cam tot ce mai deţine Uzina de produse speciale Făgăraş", ne-au declarat aceştia. Printre activele ce urmează să fie scoase la licitaţie în iunie se numără terenuri libere, poligoane, precum şi instalaţii cu terenuri.

Compania "Romarm" produce, în cele 15 fabrici pe care le deţine în ţară, echipamente şi tehnică militară. "Romarm" este controlată de stat, prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS