Romgaz - profit în creştere cu circa 16% în primul trimestru

V.D.
Piaţa de Capital /

Romgaz - profit în creştere cu circa 16% în primul trimestru

Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz, simbol bursier (SNG) a înregistrat în primul trimestru al anului 2019 un profit net în creştere cu 16,26% sau 75,8 milioane de lei.

Romgaz a raportat o cifră de afaceri de 1,71 miliarde lei, în creştere cu 15,57%, comparativ cu cea realizată în primul trimestru al anului 2018. Societatea sugerând că rezultatele bune s-au fundamentat pe o creştere cu 4,8% a producţiei, care a ajuns în trimestrul întâi la 1,43 miliarde metri cubi.

Consumul de gaze naturale estimat la nivel naţional pentru primele trei luni ale anului a fost de 48,5 TWh, cu aproximativ 3% mai mic decât cel înregistrat în trimestrul 1 2018.

"Nivelul ridicat de producţie înregistrat în trimestrul 1 2019 a fost susţinut de: valorificarea la maxim a potentialului zăcământului Caragele prin finalizarea unor lucrări de investiţii pentru extinderea infrastructurii productive şi conectarea sondelor la această infrastructură; continuarea proiectelor de reabilitare a principalelor zăcăminte mature de gaze care a dus la anularea declinului de producţie pe aceste zăcăminte; efectuarea de operaţii de reparaţie şi intervenţie în sonde în urma cărora s-au reactivat o serie de sonde cu debite importante; relocarea de capacităţi de comprimare pentru optimizarea procesului de exploatare a unor zăcăminte de gaze naturale", se arată în raport.

Consumul de gaze naturale estimat la nivel naţional pentru T1 2019 a fost de 48,5 TWh, cu aproximativ 3% mai mic decât cel înregistrat în T1 2018, din care aproximativ 9,33 TWh a fost acoperit cu gaze din import iar diferenţa de 39,2 TWh cu gaze din intern, la care Romgaz a participat cu 17,63 TWh, ceea ce reprezintă 36,36% din consumul naţional şi 43,48% din consumul acoperit cu gaze din intern.

Cota de piaţă a Romgaz a scăzut cu 2,7% faţă de cota de piaţă înregistrată în primul trimestru din 2018.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS