Roşiile româneşti şi verdeţurile de sezon, sigure pentru consum

D.I.
Miscellanea #Agro-alimentar /

Roşiile româneşti şi verdeţurile de sezon, sigure pentru consum

Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale (MADR), prin Autoritatea Naţională Fitosanitară, efectuează permanent controale in pieţe, supermarket-uri si la producători, în vederea prelevării de probe din legume precum ceapa verde şi salata, se arată într-un comunicat al ministerului de resort, dat astăzi publicităţii.

Potrivit documentului, primele roşii româneşti din acest an, din cadrul Programului de sprijin pentru tomate, au fost de asemenea analizate, în scopul determinării reziduurilor de pesticide.

Reprezentanţii MADR precizează că pentru cele 125 probe prelevate şi transmise pentru analize, au fost eliberate buletine pentru 86 probe, acestea fiind lipsite de reziduuri de pesticide, restul probelor aflându-se în curs de finalizare a determinărilor de reziduuri.

Conform aceleiaşi surse, prelevarea probelor pentru controlul reziduurilor de pesticide se face "conform Ordinului MAPDR nr.1256/2005 pentru aprobarea Metodelor de prelevare a probelor de plante şi produse vegetale în vederea efectuării analizelor de laborator, pentru determinarea oficială a nivelului de reziduuri de pesticide". Analizele de laborator sunt realizate "în concordanţă cu sistemul de asigurare al calităţii ISO 17025/2005 prin metode acreditate RENAR", mai precizează ministerul.

Totodată, Autoritatea Naţională Fitosanitară asigură consumatorii că produsele agroalimentare existente pe piaţă la această oră "sunt sigure pentru consum şi că produsele de protecţie a plantelor sunt folosite exclusiv în scopul menţinerii sănătăţii plantelor".

Potrivit sursei citate, MADR, prin Autoritatea Naţională Fitosanitară, "manifestă un interes sporit pentru depistarea la timp şi eliminarea eventualelor neconformităţi legate de depăşiri ale reziduurilor de pesticide din fructe şi legume, astfel încât pe masa consumatorului să ajungă produse sigure consumului".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS