"Rosneft" răscumpără acţiuni de două miliarde de dolari

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Cea mai mare companie petrolieră rusă, "Rosneft", a aprobat un program de răscumpărare de acţiuni în valoare de două miliarde de dolari, până pe 31 decembrie 2018, pentru a-şi spori atractivitatea faţă de investitori, a anunţat luni Financial Times (FT), conform Agerpres.

Răscumpărarea celor 340 de milioa­ne de acţiuni face parte din strategia până în 2020, ce prevede sporirea profitabilităţii, reducerea datoriei şi a cheltuielilor de capital şi majorarea preţului acţiunilor la bursă, care este sub nivelul rivalelor sale.

Ieri, compania rusă de stat a informat că va numi "un agent independent" pentru a realiza răscumpărarea de acţiuni.

La Bursa de la Moscova, acţiunile Rosneft, cel mai mare producător listat de ţiţei din lume în funcţie de producţie, au urcat ieri dimineaţă cu 2,7%.

Separat, "Rosneft" a informat că producţia medie în trimestrul doi din 2018 a urcat cu 0,8%, la 4,6 milioane de barili pe zi (bpd). În iunie, la reuniunea Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol şi a producătorilor de ţiţei din afara cartelului, s-a decis majorarea producţiei pe plan global cu 1% (aproximativ un milion de barili pe zi), de la 1 iulie.

În urma deciziei, "Rosneft" a majorat producţia cu 120.000 de barili pe zi şi, pe termen scurt, vrea să ajungă la o creştere de 80.000 de barili pe zi.

În ultimele săptămâni, preţul petrolului a atins cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, ca urmare a declinului producţiei în Venezuela şi întreruperilor de producţie înregistrate în Libia, Canada şi Marea Nordului, la care se adaugă perspectiva unor noi sancţiuni americane care să ducă la diminuarea exporturilor de petrol ale Iranului.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS