Rosneft şi CEFC analizează posibilitatea construirii unui combinat petrochimic în China

C.A.
Internaţional /

Rosneft şi CEFC analizează posibilitatea construirii unui combinat petrochimic în China

Grupul CEFC China Energy, care în luna decembrie 2016 a semnat un acord pentru preluarea pachetului majoritar la KMG International, şi grupul petrolier rus Rosneft vor studia posibilitatea construirii un combinat petrochimic în sudul Chinei, a anunţat ieri grupul Rosneft, informează Reuters.

Potrivit companiei ruseşti, astfel va fi adâncită cooperarea strategică dintre Rosneft şi CEFC, după ce în luna septembrie grupul chinez a decis să achiziţioneze o participaţie de 14,2% din Rosneft pentru 9,1 miliarde de dolari.

Rosneft şi CEFC au semnat un acord pentru a derula în comun un studiu preliminar cu privire la o posibilă construcţie a unui combinat petrochimic în provincia Hainan cu ocazia summitului liderilor APEC care va fi găzduit de Vietnam, precizează firma rusă. De asemenea, cele două companii vor analiza aspectele ce ţin de aprovizionarea pe termen lung cu materie primă a eventualului combinat, potrivit Agerpres.

Anterior, publicaţia China Business Network, citând un director de la CEFC, a informat că CEFC şi Rosneft ar fi decis să construiască un combinat petrochimic în sudul Chinei, care va utiliza gaz petrol lichefiat şi condensate pentru a fabrica produse petrochimice. Combinatul ar urma să fie construit la Yangpu, un oraş port din provincia Hainan, informează publicaţia China Business Network citând un director de la CEFC. Publicaţia nu oferă detalii financiare ale acordului şi nici dacă este vorba de un acord definitiv.

"După ce un furnizor de materie primă se va alătura investiţiei în facilitatea petrochimică...lanţul de aprovizionare va fi consolidat în beneficiul profitabilităţii proiectului", a declarat Cai Feng, un director de investiţii de la CEFC, citat de China Business Network.

CEFC are deja un depozit petrolier în portul Yangpu care este utilizat, parţial, pentru a stoca o parte din rezerva petrolieră de stat a Chinei, acesta fiind cel mai mare activ fizic petrolier pe care CEFC îl are în China.

CEFC China Energy Company Ltd. ar putea finaliza în curând achiziţia unui pachet de 51% din acţiunile companiei petroliere române KMG International NV. Controlată de compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan, KazMunayGas International, este prezentă în 11 ţări şi deţine rafinăriile Petromidia Năvodari (cea mai mare unitate de profil din ţara noastră) şi Vega Ploieşti (cea mai veche rafinărie în funcţiune), dar şi reţele de distribuţie de carburanţi (Rompetrol) în ţara noastră, Bulgaria, Moldova, Georgia, Franţa şi Spania.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
FNGCIMM
Cotnari
Erfi
Flixi
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Verattiva
Contessina
Primigi
Adhouse
Legestart
Calendarul BURSA 2018
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită